Ministrul Muncii, explicații de ultimă oră legate de pensii
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Marius Budăi
Marius Budăi
  • Marius Budăi
Marius Budăi face mai multe precizări, după ce Traian Băsescu a adus mai multe acuzații la adresa guvernării PSD în privința creșterii pensiilor.

”Văd că dl. Băsescu fie nu pricepe fie se preface, pentru a se agăța politic, fiind în campanie electorală pentru europarlamentare, de pensii,” scrie Ministrul Muncii pe contul său de Facebook.

”PSD a crescut pensiile în avans cu 6 luni și cu mult peste inflație si jumătate din creșterea reală a salariului mediu brut și în 2017 și în 2018. Și le crește cu 4 luni în avans și în 2019.
În paralel, PSD a scos taxarea pentru pensiile sub 2.000 de lei, adică a eliminat plata (CASS + impozitul) și taxează doar diferența pentru cele mai mari (dar fără contribuțiile la sănătate) și a scăzut și impozitul pe venit de la 16%, la 10%. Aceste taxe și impozite au fost introduse de celebrul cuplu Boc-Băsescu, după ce CCR i-a împiedicat să taie pensiile. Nu s-au lăsat si le-au tăiat prin taxare si impozitare.
În raportarea pe care o face între valoarea pensiei și salariului brut dl. Băsescu se mai preface și că uită de transferul contribuțiilor de la angajat la angajator (măsură care a redus substanțial deficitul la fondul de pensii) dar care a dus la creșterea substanțială a salariului brut.
Acesta este adevărul. Iar pensiile vor continua să crească, spre disperarea lui Băsescu și a unora de teapa lui, care, după ce au tăiat pensiile prin taxare și impozitare se prefac că nu mai pot de mila pensionarilor, doar pentru a-i folosi în scop electoral pe părinții și bunicii noștri”, încheie Marius Budăi.

Citește și: Pensia minimă garantată 2019. Cine beneficiază și când se majorează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel