Ministrul Sănătății, APEL pentru toți românii: Suntem în valul 4 al PANDEMIEI
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Se conturează un nou val de îmbolnăviri / Foto: MTI
Se conturează un nou val de îmbolnăviri / Foto: MTI
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a scris pe Facebook astăzi că suntem în valul 4, iar în spitale vin tot mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

"Suntem în valul 4 al pandemiei, iar în spitale vin tot mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Am fost astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a discuta cu managementul și cu personalul medical despre capacitatea spitalului pentru tratarea pacienților COVID-19 și despre pregătirea secțiilor. Spitalul Universitar a intrat zilele astea în valul 4 cu 28 de paturi de ATI, 20 de paturi de terapia intermediară și 250 de paturi pe secții. Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară, dar arma cea mai sigură împotriva COVID-19 este vaccinul.", a scris ministrul Sănătății.

Urmează SCENARIUL ROŞU? Ce a declarat ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă a declarat în urmă cu o zi că se așteaptă la o creștere a numărului de infectări.

”Ne aşteptăm ca numărul de infectări să crească mai repede decât în valurile anterioare. Nu putem estima o dată când incidenţa de 6 la mie va fi depăşită”, a declarat Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă.

”Nu avem o dată exactă, specialiştii să facă calculele, am primit 2 scenarii de la INSP. Arată că vor fi creşteri pe la mijlocul lunii septembrie, ajungându-se în scenariul cel mai rău posibil la 4.000 de cazuri spitalizate, între mijlocul şi finalul lunii septembrie”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel