Miracol pe Amazon. Avion aterizat în copaci, fără victime
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Densitatea pădurii ecuatoriale i-a salvat pe pasageri
Densitatea pădurii ecuatoriale i-a salvat pe pasageri
Patru persoane aflate la bordul unui avion de mici dimensiuni care a dispărut sâmbătă în Amazonia au fost descoperite în viaţă în cursul zilei de duminică, după ce pilotul a reuşit o aterizare forţată în pădurea ecuatorială, a anunţat Ministerul Apărării din Peru, citat de AFP. Practic, avionul a aterizat pe coronamentul foarte dens al pădurii amazoniene.

"Este un miracol că suntem în viaţă. Experienţa şi mâna lui Dumnezeu ne-au ajutat", a declarat pilotul, Jeffrey Pinedo Perez, pentru postul radiofonic peruan RPP.

El a suferit doar o fractură de piramidă nazală, iar cei trei pasageri doar câteva contuzii uşoare.

"Am avut o situaţie de urgenţă, ceva ce a devenit incontrolabil, nu a fost o chestiune legată de climă", a adăugat pilotul, care a precizat că are de o experienţă de aproximativ 15 ani. El nu a precizat însă natura avariei.

Citește și: Topul celor mai scumpe avioane ale anului 2018

Operaţiunea de căutare a echipajului a debutat abia duminică, întrucât vremea nefavorabilă a împiedicat acest lucru în cursul zilei de sâmbătă. Un fragment din aripa avionului, rămas suspendat în coronament, a permis piloţilor din Forţele aeriene din Peru (FAP), participanţi la misiunea de salvare, să le localizeze pe cele patru persoane, potrivit presei.

Pasagerii, agenţi de securitate ai companiei Prosegur, erau responsabili cu transportul fondurilor sociale destinate locuitorilor din provincia Requena, aflată în nord-estul ţării.

Un mister persistă: unde sunt banii? Autorităţile nu au precizat suma de bani aflată la bordul avionului, nici dacă aceasta a putut fi recuperată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel