Mircea Coșea: ”2025 a fost anul minciunii!”. Ministrul de Finanțe răspunde criticilor dure

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Profesorul Mircea Coșea / Foto: Arhivă
Profesorul Mircea Coșea / Foto: Arhivă
Profesorul Mircea Coșea și ministrul Finanțelor Tánczos Barna au purtat un dialog tensionat în cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN.

Într-o dezbatere desfășurată la Antena 3 CNN, ministrul de Finanțe, Tánczos Barna, și profesorul Mircea Coșea au discutat despre starea economiei României, planurile pentru 2025 și măsurile necesare pentru reducerea deficitului bugetar. Profesorul Coșea a criticat dur modul în care coaliția a gestionat economia, afirmând că ”2025 a fost un an al minciunii”. În replică, ministrul Barna a subliniat că actualul guvern își asumă responsabilitatea pentru a ține cheltuielile sub control și a sprijini mediul de afaceri.

Critici dure din partea profesorului Coșea

Mircea Coșea a acuzat guvernarea că a făcut promisiuni nerealiste și că a recurs la împrumuturi pentru a acoperi lipsa de fonduri. El a adus în discuție creșterile de pensii finanțate din fondul de rezervă al primului-ministru, fără o bază economică solidă. ”Cum poți să crești impozitarea mediului de afaceri în loc să faci reforme adevărate?”, a întrebat profesorul.

Citește și: Mircea Coșea, previziuni pentru 2025: Guvernul, un zapciu feudal care adună bani cu orice preț și în orice mod

Totuși, Coșea a apreciat poziția ministrului Barna, remarcând angajamentul acestuia pentru o coordonare între politica fiscală și cea monetară, considerând-o o premieră pozitivă în România.

Răspunsul ministrului Tánczos Barna

Ministrul a recunoscut dificultățile economice și a declarat că guvernul își propune să mențină un dialog permanent cu Banca Națională, Banca Mondială și mediul de afaceri. ”Cred în capacitatea antreprenorilor români de a se dezvolta și de a asigura o perspectivă pentru toți cetățenii din această țară”, a spus Barna.

De asemenea, ministrul a subliniat importanța solidarității în sistemul bugetar, afirmând că eforturile comune pot ajuta România să depășească această perioadă dificilă. Totodată, a evidențiat necesitatea unor investiții masive și a unei relații strânse cu instituțiile europene pentru a asigura stabilitatea financiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ferma. Foto: Pexels.com
Foto: Reuters
Wall Street. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Seminte. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Donald Trump

Skype, mesajul de adio pentru utilizatori

Aplicaţia de mesagerie Skype va fi închisă, iar...

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Baraj. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)
Freepik.com
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Freepik.com
Cheile casei
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Joe Biden & Donald Trump / sursa foto: Wikimedia Commons
Pepeni. Foto: Freepik.com

pixel