În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
În septembrie 2019, primele pete au apărut pe plajele din nord-estul turistic al Braziliei, iar astăzi acea pânză neagră se întinde pe mai bine de 2.000 de kilometri de-a lungul liniei de coastă, fără ca originea acestei catastrofe să fie stabilită cu exactitate.
1. De unde vine petrolul?
Marina braziliană, care coordonează investigațiile, vorbește despre ”cel mai complex și inedit incident din istoria Braziliei”. Prin presă au apărut extrase dintr-un raport al companiei petroliere Petrobras, potrivit căruia petrolul ar fi de origine venezueleană. Autoritățile de la Caracas au negat totul. Anchetatorii au avansat altă ipoteză: o scurgere dintr-un ”petrolier fantomă” care transporta hidrocarburi în mod clandestin din cauza embargoului petrolier impus Venezuelei de Statele Unite.
2. Care este amploarea catastrofei
Ultimele date oferite de Agenția braziliană a mediului (Ibama) indică 166 de așezări atinse de această misterioasă pată de petrol, majoritatea fiind situate pe renumite plaje. Poluarea a ajuns, de asemenea, în zone brăzdate de pârâuri. În total, au fost afectate 72 de municipialități din cele nouă state din nord-estul Braziliei, o regiune cu 2.000 de kilometri de litoral și unde economia depinde în mare măsură de turism.
Citește și Poluare cu plumb la Paris. Nivel astronomic pe balconul unui apartament
De la declanșarea operațiunii de curățare, la care participă inclusiv specialiștii Petrobras, au fost strânse peste 200 de tone de reziduuri petroliere. ”Nu a mai existat așa ceva la noi, în Brazilia: un dezastru de o asemenea amploare și care atinge o zonă atât de întinsă”, subliniază specialiștii. În total, pentru lichidarea consecințelor acestei catastrofe au fost mobilizați 1583 de militari, șapte nave și un avion.
3. Care este impactul?
Potrivit Ibama, cel puțin 13 broaște țestoase au fost găsite moarte, dar numărul lor va crește, fără îndoilaă. Poluarea, aproape imposibil de înlăturat în mangrovele cu o bogată biodiversitate, afectează, în egală măsură, turismul. Conform asociației comercianților care lucrează la Praia de Futuro, plaja emblematică de la Fortaleza, capitala Ceara, vânzările la chioșcuri au scăzut cu 40% într-un singur sfârșit de săptămână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...