Moderna dezvoltă un vaccin împotriva răspândirii gripei aviare la oameni. SUA a acordat un fond uriaș
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Moderna lucrează la un vaccin pentru combaterea unei potențiale pandemii de gripă aviară
Moderna lucrează la un vaccin pentru combaterea unei potențiale pandemii de gripă aviară
Guvernul SUA a acordat 176 de milioane de dolari companiei Moderna pentru a avansa dezvoltarea vaccinului său împotriva gripei aviare, a anunțat marți compania.

Preocupările cu privire la o epidemie de gripă aviară cresc în mai multe state după ce boala s-a transmis la vaci iar trei lucrători din industria laptelui s-au infectat în luna martie, relatează Reuters.

Fondurile de la U.S. Biomedical Advanced Research and Development Authority vor fi utilizate pentru a finaliza stadiul final de dezvoltare și testare a unui vaccin pre-pandemic pe bază de ARNm împotriva gripei aviare H5N1, a declarat compania.

Acordul include, de asemenea, opțiuni suplimentare pentru pregătirea și accelerarea răspunsului la viitoarele amenințări la adresa sănătății publice, a declarat compania.

În martie, oficialii americani au raportat primul focar al virusului H5N1 la bovinele de lapte, care de atunci a infectat peste 130 de turme din 12 state.

Oamenii de știință sunt îngrijorați de faptul că expunerea la virus prin comerțul cu păsări de curte și produse lactate ar putea crește riscul ca virusul să dobândească capacitatea de a se răspândi cu ușurință la oameni, declanșând o pandemie.

Anul trecut, Moderna a demarat un studiu de siguranță și imunitate al vaccinului său împotriva gripei aviare, denumit mRNA-1018, la adulți sănătoși cu vârsta de peste 18 ani. Acest studiu a inclus atât subtipul H5 al gripei aviare care circulă în prezent la bovinele de lapte, cât și subtipul H7 al gripei aviare.

Rezultatele acestui studiu sunt așteptate în acest an și vor fi utilizate pentru elaborarea planurilor de dezvoltare, în ultima etapă, a vaccinului a declarat compania.

Vaccinul Moderna utilizează ARNm, sau ARN mesager, tehnologia din injecția COVID-19.

"Tehnologia de vaccinare cu ARNm oferă avantaje în ceea ce privește eficacitatea, viteza de dezvoltare și producție, scalabilitatea și fiabilitatea în abordarea focarelor de boli infecțioase, după cum s-a demonstrat în timpul pandemiei COVID-19", a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna.

Fabricarea vaccinurilor antigripale convenționale folosind tehnologia bazată pe celule sau ouă poate dura între patru și șase luni.

Dozele de vaccinuri ar putea fi utilizate de către lucrătorii agricoli și alte persoane expuse la virus. Pentru publicul larg, oficialii din domeniul sănătății din SUA și din lume afirmă că riscul de gripă aviară rămâne scăzut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Amenințare cibernetică: Sunt vizați utilizatorii de Android

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică...

Grecia instaurează săptămâna de lucru de șase zile

Este modalitatea prin care guvernul pro-business al...

Cea mai bună veste de astăzi pentru românii care au rate

Veşti bune pentru românii care au credite bancare. 

Fostul CEO al Microsoft, mai bogat decât Bill Gates

A fost printre primii angajați ai Microsoft în 1980,...

Jeff Bezos pune la vânzare o mare tranșă de acțiuni Amazon

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, spune că va vinde încă 25...

RO e-Transport: Clarificări utile pentru companii

Specialiștii EY România - Georgiana Iancu, Partener,...

Xi, Putin și Erdogan pun lumea la cale în Kazahstan

Președinții Rusiei, Chinei și Turciei, Vladimir Putin,...

Reorganizarea CNPP, decisă de Guvern

Pe agenda şedinţei de joi a Executivului se află şi o...


pixel