Modificări ale Programului Rabla Clasic. Declarațiile președintelui AFM, Laurențiu Neculaescu
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
REMAT
REMAT
EXCLUSIV
Invitatul Interviurilor DCNews de astăzi, moderate de Bogdan Chirieac, este Laurențiu Neculaescu, Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

În deschiderea discuțiilor, șeful AFM a abordat o temă mult așteptată de către cei care vor să își schimbe mașinile și optează pentru un automobil nou cu motor pe bază de carburanți.

Acesta a menționat că, în momentul de față, ghidul de finanțare pentru Programul Rabla Clasic ”se află în transparență, publicat pe site-ul Ministrului Mediului După ce expiră perioada de transparență, în cel mai scurt timp posibil, vor fi publicate ghidurile (inclusiv pentru Rabla Plus) în Monitorul Oficial prin ordin al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și din acel moment sesiunea se deschide și oamenii pot să aplice pentru casarea unei mașini vechi cu scopul achiziționării unei mașini noi.”

În baza preferințelor aplicanților, monitorizate în ultimii ani de zile de către AFM, Programul Rabla Clasic a fost modificat. Astfel, Laurențiu Neculaescu a spus că, văzând o scădere a interesului față de mașinile cu motoare termice, a luat hotărârea de a reduce bugetul pentru 2024.

”Anul acesta avem un buget de 300 milioane lei pentru Rabla Clasic”, a declarat președintele AFM. În 2023, bugetul aferent acestui program a fost de 560 milioane de lei.

”Prima pentru Rabla Clasic nu s-a modificat, este 7000 lei dacă aduci o singură mașină la casat, iar dacă aduci două mașini la casat este de 10.000 lei”, a mai specificat Laurențiu Neculaescu.

Pași de urmat pentru Rabla Clasic

Cât despre ceea ce trebuie să facă un cumpărător care vrea să își achiziționeze un nou automobil prin intermediul acestui program, președintele AFM spune că nu este un lucru tocmai complicat.

”Mergeți la dealer și îi spuneți că vreți să vă achiziționați o mașină prin programul Rabla, atunci dealerii știu exact ce au de făcut. Dealerul vă înscrie și în momentul în care este aprobată cerea de către Administrația Fondului pentru Mediu, vă livrează mașina. Înscrierea se face online iar aprobarea, tot online. Pe site-ul AFM se afișează dosarul aprobat iar când îl vedeți acolo contactați dealerul pentru a primi mașina.

Urmăriți interviul integral în video-ul atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel