În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"Această cerere către EMA reprezintă un alt pas în eforturile noastre de a aduce molnupiravirul mai departe pentru pacienții din întreaga lume", a declarat Dr. Dean Y. Li, vicepreședinte executiv și președinte al Merck Research Laboratories. "Credem că molnupiravirul va fi o completare importantă la gama de instrumente de sănătate publică pentru combaterea COVID-19 - inclusiv vaccinurile dezvoltate de industria farmaceutică bazată pe cercetare, care rămân esențiale și reprezintă prima linie de apărare împotriva acestei pandemii."
"În cei aproape doi ani de la apariția COVID-19, comunitatea științifică mondială a făcut progrese extraordinare în dezvoltarea mai multor vaccinuri și tratamente esențiale, dar avem încă nevoie de un medicament antiviral oral care să poată fi luat acasă", a declarat Wendy Holman, director executiv al Ridgeback Biotherapeutics. "Credem că molnupiravirul, cu descoperirea interesantă de reducere a spitalizării și a deceselor în studiul MOVe-OUT, poate ajuta la satisfacerea acestei nevoi și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu EMA pentru revizuirea sa."
Citește și: COVID-19. Cu cât se vor vinde noile pastile produse de Merck
Molnupiravirul (MK-4482 și EIDD-2801) este o formă experimentală, administrată pe cale orală, a unui analog ribonucleozidic puternic care inhibă replicarea SARS-CoV-2, agentul cauzal al COVID-19. Molnupiravirul s-a dovedit a fi activ în mai multe modele preclinice de SARS-CoV-2, inclusiv pentru profilaxie, tratament și prevenirea transmiterii. În plus, datele preclinice și clinice au arătat că molnupiravirul este activ împotriva celor mai frecvente variante SARS-CoV-2.
Molnupiravirul a fost inventat la Drug Innovations at Emory (DRIVE), LLC, o companie de biotehnologie fără scop lucrativ deținută în totalitate de Universitatea Emory; Emory/DRIVE a primit unele finanțări pentru cercetare din partea Departamentului de Apărare al SUA și a Institutelor Naționale de Sănătate ale SUA. Molnupiravirul este dezvoltat de Merck & Co., Inc. în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics.
Molnupiravirul este, de asemenea, evaluat pentru profilaxia post-expunere în cadrul MOVe-AHEAD, un studiu de fază 3 global, multicentric, randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, care evaluează eficacitatea și siguranța molnupiravirului în prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul gospodăriilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...