Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID-19, disponibilă curând în Europa. EMA evaluează noul medicament al Merck și Ridgeback Biotherapeutics
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt multe speranțe legate de această pastilă
Sunt multe speranțe legate de această pastilă
Companiile farmaceutice Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat astăzi că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a inițiat o revizuire continuă pentru molnupiravir, un medicament antiviral oral aflat în curs de cercetare, pentru tratamentul COVID-19 la adulți. După cum s-a anunțat anterior, Merck a depus o cerere de Autorizare de Utilizare în Regim de Urgență (EUA) și la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) și lucrează în mod activ pentru a depune cereri la alte agenții de reglementare din întreaga lume, se spune într-un comunicat al Merck transmis redacției.

"Această cerere către EMA reprezintă un alt pas în eforturile noastre de a aduce molnupiravirul mai departe pentru pacienții din întreaga lume", a declarat Dr. Dean Y. Li, vicepreședinte executiv și președinte al Merck Research Laboratories. "Credem că molnupiravirul va fi o completare importantă la gama de instrumente de sănătate publică pentru combaterea COVID-19 - inclusiv vaccinurile dezvoltate de industria farmaceutică bazată pe cercetare, care rămân esențiale și reprezintă prima linie de apărare împotriva acestei pandemii."

"În cei aproape doi ani de la apariția COVID-19, comunitatea științifică mondială a făcut progrese extraordinare în dezvoltarea mai multor vaccinuri și tratamente esențiale, dar avem încă nevoie de un medicament antiviral oral care să poată fi luat acasă", a declarat Wendy Holman, director executiv al Ridgeback Biotherapeutics. "Credem că molnupiravirul, cu descoperirea interesantă de reducere a spitalizării și a deceselor în studiul MOVe-OUT, poate ajuta la satisfacerea acestei nevoi și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu EMA pentru revizuirea sa."

Citește și: COVID-19. Cu cât se vor vinde noile pastile produse de Merck

Molnupiravirul (MK-4482 și EIDD-2801) este o formă experimentală, administrată pe cale orală, a unui analog ribonucleozidic puternic care inhibă replicarea SARS-CoV-2, agentul cauzal al COVID-19. Molnupiravirul s-a dovedit a fi activ în mai multe modele preclinice de SARS-CoV-2, inclusiv pentru profilaxie, tratament și prevenirea transmiterii. În plus, datele preclinice și clinice au arătat că molnupiravirul este activ împotriva celor mai frecvente variante SARS-CoV-2.

Molnupiravirul a fost inventat la Drug Innovations at Emory (DRIVE), LLC, o companie de biotehnologie fără scop lucrativ deținută în totalitate de Universitatea Emory; Emory/DRIVE a primit unele finanțări pentru cercetare din partea Departamentului de Apărare al SUA și a Institutelor Naționale de Sănătate ale SUA. Molnupiravirul este dezvoltat de Merck & Co., Inc. în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics. 
Molnupiravirul este, de asemenea, evaluat pentru profilaxia post-expunere în cadrul MOVe-AHEAD, un studiu de fază 3 global, multicentric, randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, care evaluează eficacitatea și siguranța molnupiravirului în prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul gospodăriilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel