Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID-19, disponibilă curând în Europa. EMA evaluează noul medicament al Merck și Ridgeback Biotherapeutics
Autor: Oana Pavelescu | 25 oct, 14:50
Sunt multe speranțe legate de această pastilă
Sunt multe speranțe legate de această pastilă
Companiile farmaceutice Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat astăzi că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a inițiat o revizuire continuă pentru molnupiravir, un medicament antiviral oral aflat în curs de cercetare, pentru tratamentul COVID-19 la adulți. După cum s-a anunțat anterior, Merck a depus o cerere de Autorizare de Utilizare în Regim de Urgență (EUA) și la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) și lucrează în mod activ pentru a depune cereri la alte agenții de reglementare din întreaga lume, se spune într-un comunicat al Merck transmis redacției.

"Această cerere către EMA reprezintă un alt pas în eforturile noastre de a aduce molnupiravirul mai departe pentru pacienții din întreaga lume", a declarat Dr. Dean Y. Li, vicepreședinte executiv și președinte al Merck Research Laboratories. "Credem că molnupiravirul va fi o completare importantă la gama de instrumente de sănătate publică pentru combaterea COVID-19 - inclusiv vaccinurile dezvoltate de industria farmaceutică bazată pe cercetare, care rămân esențiale și reprezintă prima linie de apărare împotriva acestei pandemii."

"În cei aproape doi ani de la apariția COVID-19, comunitatea științifică mondială a făcut progrese extraordinare în dezvoltarea mai multor vaccinuri și tratamente esențiale, dar avem încă nevoie de un medicament antiviral oral care să poată fi luat acasă", a declarat Wendy Holman, director executiv al Ridgeback Biotherapeutics. "Credem că molnupiravirul, cu descoperirea interesantă de reducere a spitalizării și a deceselor în studiul MOVe-OUT, poate ajuta la satisfacerea acestei nevoi și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu EMA pentru revizuirea sa."

Citește și: COVID-19. Cu cât se vor vinde noile pastile produse de Merck

Molnupiravirul (MK-4482 și EIDD-2801) este o formă experimentală, administrată pe cale orală, a unui analog ribonucleozidic puternic care inhibă replicarea SARS-CoV-2, agentul cauzal al COVID-19. Molnupiravirul s-a dovedit a fi activ în mai multe modele preclinice de SARS-CoV-2, inclusiv pentru profilaxie, tratament și prevenirea transmiterii. În plus, datele preclinice și clinice au arătat că molnupiravirul este activ împotriva celor mai frecvente variante SARS-CoV-2.

G Ad:

Molnupiravirul a fost inventat la Drug Innovations at Emory (DRIVE), LLC, o companie de biotehnologie fără scop lucrativ deținută în totalitate de Universitatea Emory; Emory/DRIVE a primit unele finanțări pentru cercetare din partea Departamentului de Apărare al SUA și a Institutelor Naționale de Sănătate ale SUA. Molnupiravirul este dezvoltat de Merck & Co., Inc. în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics. 
Molnupiravirul este, de asemenea, evaluat pentru profilaxia post-expunere în cadrul MOVe-AHEAD, un studiu de fază 3 global, multicentric, randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, care evaluează eficacitatea și siguranța molnupiravirului în prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul gospodăriilor. 

Ştiri Recomandate

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro