Moment istoric pe şantierul Autostrăzii Transilvania
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Am luat-o înaintea ungurilor
Am luat-o înaintea ungurilor
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat marţi seară, în comuna Biharia, că este "un moment istoric" pe şantierul Autostrăzii Transilvania, sectorul scurt, în lungime de 5,35 kilometri, finalizat deja pe patru kilometri până la primul strat de asfalt.

"Este un moment istoric, pentru că toată lumea a spus că Ungaria va fi gata cu autostrada înaintea noastră. Or, la cum se preconfigurează construcţia, noi vom fi gata mai repede cu autostrada, înaintea ungurilor. Aici putem spune că s-a făcut istorie, pentru că, gândiţi-vă, am început lucrările în luna mai, eu am venit şi am deschis, şi acum suntem în luna octombrie şi deja este peste 65% finalizat. Activitatea constructorului Selina este impecabilă. Niciun reproş. S-au mobilizat în ciuda condiţiilor meteo. A avut peste o lună şi jumătate când nu a putut lucra la terasamente şi cu toate astea, iată-ne că azi stăm pe primii patru kilometri de asfalt", a declarat Cuc.

Împreună cu reprezentanţii firmei constructoare, oficialităţi şi ziarişti, ministrul Cuc a efectuat marţi seară o ultimă vizită pe şantierul tronsonului de autostradă - subsecţiunea 3C3 - ce va uni România de Ungaria, de Autostrada M4. Cuc a subliniat că, dacă în 2011 - 2012, se pornise "o furie împotriva firmelor româneşti" şi anumiţi antreprenori erau catalogaţi ca "baroni ai asfaltului", s-a dovedit că aceşti "baroni " sunt, de fapt, firme româneşti în stare să construiască autostrăzi în ţară.

Ministrul a precizat că în perioada cât va mai rămâne în această funcţie ar vrea să semneze cât se poate de multe proiecte, până în ultima zi de mandat.

Citește și Autostrada Ploiești-Brașov. Ce se întâmplă cu contractul

"Vom lucra toţi, într-un ritm alert, aşa cum au lucrat constructorii români. Trebuie să semnăm cât mai multe contracte, pentru că vine un guvern care nu are experienţă în infrastructură. Am văzut că premier a fost numit, previzibil, domnul Orban, dar eu îmi amintesc aşa, din trecutul lui de ministru al Transporturilor, că promitea vreo 2.000 de kilometri de drum expres. Ştiu că a reuşit să piardă Hotelul Astoria, că nu a reuşit niciun kilometru. Rămâne de văzut. Eu sunt foarte legat de proiectele astea, şi de nodul acesta de autostradă, şi de Sebeş-Alba şi de tot ce se lucrează în România pe proiectele de infrastructură mare. Mă gândesc că cine va prelua acest portofoliu să menţină acest ritm alert de presiune pe constructori, dar în acelaşi timp să fie şi un aliat al constructorilor. Vor primi un minister 'la cheie', cu proiecte lansate, cu proiecte în execuţie, cu firme serioase, mai ales cele româneşti, care vor creşte. Trebuie să ne asigurăm că vor creşte şi alte firme româneşti", a menţionat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel