”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
Acest sistem destinat să detecteze din spaţiu lansarea de rachete balistice, traiectoria lor şi zona vizată, a primit numele de 'Kupol' ('Domul'), potrivit documentelor prezentate miercuri de Statul major rus ataşaţilor militari străini în post la Moscova şi care este vizibil în fotografii postate pe website-ul Ministerului Apărării.
General rus spune când va fi război în lume. Știe el ceva
Trei sateliţi de avertizare timpurie 'Tundra' au fost deja plasaţi pe orbită ca parte a acestui program în 2015, 2017 şi 2019. Compoziţia completă a 'Kupol', care este echivalentul sistemului american SBIRS (Sistemul spaţial infra-roşu n.r.), nu este cunoscută.
Potrivit lui Valeri Gherassimov, şeful Statului Major rus, satelitul lansat recent pe orbită 'a mărit semnificativ capacitatea Rusiei de a detecta lansările de rachete balistice'. Briefingul de la Ministerul Apărării rus relevă că aceste detalii intervin a doua zi după ce Congresul american a votat o lege bugetară de 738 miliarde de dolari ce creează, aşa cum şi-a dorit Donald Trump, o 'Forţă Spaţială', a şasea ramură a forţele armate americane, plasată sub autoritatea US Air Force. Rusia, care dispune deja din 2015 de o 'forţă spaţială' integrată în forţele sale aeriene şi al cărei rol principal este lupta antirachetă, acuză Statele Unite de ani de zile că vor să militarizeze spaţiul, una dintre ultimele sfere de cooperare între cele două puteri rivale.
În 2018, Statele Unite, care suspectează la rândul lor Rusia că încearcă să dezvolte arme spaţiale, s-au declarat alarmate de 'comportamentul foarte anormal' al unui satelit rus. Moscova a denunţat 'acuzaţii nefondate'. Moscova se laudă la rândul său că este în fruntea dezvoltării armelor 'invincibile' capabile să depăşească scuturile existente, precum rachetele hipersonice Avangard, rachetele intercontinentale Sarmat sau rachetele de croazieră Burevestnik, care ar trebui să aibă o 'rază de acţiune nelimitată'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...
Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...