Motocicleta zburătoare poate atinge 100 km/oră. O invenție japoneză VIDEO
Autor: Simona Haiduc | 30 oct 2021 / 11:59
Preocupări îndrăznețe
Preocupări îndrăznețe
Un startup japonez a lansat pre-vânzarea unui hoverbike în valoare de 684.000 de dolari (587.000 de euro). ALI Technologies a declarat că hoverbike-ul său XTurismo Limited Edition poate atinge viteze de până la 100 de kilometri pe oră.

Compania a declarat că aparatul, care dispune inclusiv de varianta autopilot, poate zbura timp de 30-40 de minute după o singură încărcare. ALI a precizat că hoverbike-urile sale cântăresc aproximativ 300 de kilograme și pot transporta o sarcină utilă de până la 100 de kilograme.

Motoarele din dotare

Potrivit presei de specialitate, dispozitivul este echipat cu un motor convențional și patru motoare alimentate cu baterii. Din videoclipurile publicate de ALI arată că motocicleta dispune de două patine de aterizare. Compania și-a prezentat produsul pe 26 octombrie la Fuji Speedway, o pistă pentru sporturi cu motor situată lângă Muntele Fuji, la Oyama, în Japonia.

ALI a declarat că intenționează să producă 200 de unități într-o serie limitată, pe care speră să le livreze în prima jumătate a anului 2022.

O nouă soluție de deplasare

Directorul executiv al ALI, Daisuke Katano, a subliniat că utilizarea vehiculul va fi limitată la circuitele de curse și că, deocamdată, nu va putea survola arterele de circulație din cauza legislației japoneze. Dar a adăugat că, în viitor, motocicleta ar putea fi folosită de echipele de salvare pentru a avea acces în locuri îndepărtate.

Citește și Au făcut-o și pe asta! MAȘINA ZBURĂTOARE a chinezilor VIDEO

"Până acum, alegerea noastră s-a limitat la deplasarea la sol sau în aer, la altitudini destul de mari”, a arătat Daisuke Katano. "Ceea ce oferim noi este o nouă soluție de a ajunge mai simplu în locuri mai greu accesibile, de a evita staționările în trafic, de a economisi timp”, a precizat el.

ALI a început ca o companie specializată în dezvoltarea de drone cu inteligență artificială și lucrează la hoverbike-ul său din 2017. Printre finanțatorii companiei se numără Mitsubishi Electric, Kyocera și jucătorul japonez de fotbal Keisuke Honda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Urmează o criză imobiliară? La ce ne putem aștepta

Cu un război lângă granița României care amenință să se...

Crossuri externe