Mugur Isărescu: Comunicarea lasă de dorit. La cine se referă
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Unele situaţii neplăcute între consumatori şi bănci au apărut chiar de la funcţionarul aflat în relaţie directă cu aceştia, a afirmat, joi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, într-o conferinţă, menţionând că a constatat lipsa unei comunicări eficiente.

"Am constat lipsa unei comunicări eficiente. Multe lucruri neplăcute au apărut chiar de la front office, de la funcţionarul în relaţie directă cu consumatorul, mai prost plătit, şi asta am spus-o bancherilor de zece ani în mod repetat. N-au avut grijă ca acel care este în relaţie directă cu consumatorul să fie mai bine plătit, supraîncărcat, insuficient de bine educat chiar el, deci nu e cazul să vorbeşti de lipsă de educaţie numai la consumator dacă funcţionarul de la ghişeul bancar nu este bine educat, bine informat şi cu tendinţa de a da vina rapid: 'Aşa ne-a spus Banca Naţională'. Dacă ceva nu-i convenea, 'limita asta este impusă de Banca Naţională', ca şi cum ei sunt buni şi Banca Naţională este rea. Deci, vedeţi, suficiente motive pentru care nu sunt aici să ţin partea băncilor câtuşi de puţin. Sunt pentru echilibru şi ce vă spun dumneavoastră, probabil că ştiţi, le-am spus de foarte multe ori şi băncilor", a explicat Isărescu, la conferinţa "Soluţionarea alternativă a litigiilor în domeniul financiar-bancar, de la deziderat la realitate".

Educație financiară

Guvernatorul BNR a subliniat că nu a venit la eveniment pentru a înclina balanţa în favoarea băncilor şi nu pledează pentru bănci, cum greşit se spune uneori despre BNR.

"Noi pledăm pentru echilibru. Instituţia pe care o conduc pledează pentru echilibru în general în economie, în sistemul bancar şi în cazul nostru la fel. Mai subliniez prin prezenţa mea aici, o spun de la început, preocuparea constantă a Băncii Naţionale pentru creşterea nivelului de educaţie financiară a consumatorilor, astfel încât aceştia să-şi cunoască bine atât drepturile, cât şi obligaţiile ce la revin în raport cu băncile, dacă au intrat în relaţii contractuale cu acestea", a afirmat el.

Isărescu a menţionat că "speră câtuşi de puţin ca prin aceasta consumatorii să devină experţi în materii bancare". De asemenea, acesta a precizat că BNR urmăreşte cu mare atenţie îmbunătăţirea calităţii serviciilor pe care băncile le oferă consumatorilor, inclusiv modalităţile de rezolvare a neînţelegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel