Guvernatorul BNR cere o corecţie bugetară. Ce înseamnă asta? Oameni din companii de stat ar putea să plece acasă. Salariile bugetarilor ar putea fi înghețate și în anii ce urmează, iar agenții întregi de stat ar putea fi desființate.
Nu e prima dată când guvernatorul BNR cere o corecție bugetară. El spune că în preajma alegerilor, avem mereu parte de un dezmăț al cheltuielilor bugetare.
Ministerul Finanțelor s-a mai împrumutat câteva milioane de la bănci
În schimb, în ceilalți ani, strângem mereu cureaua. Așadar, vom vedea ce se va întâmpla în perioada următoare. Dacă ne uităm pe statistici, inflația a ajuns la un nivel record de peste 5,3%, cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la gaze naturale și energie electrică. Și din păcate, veștile nu sunt bune nici pentru perioada următoare, pentru că prețurile vor continua să crească, iar Guvernul trebuie să găsească soluții, în condițiile în care în acest an vom încheia cu un deficit bugetar de 7,16%, după ce anul trecut am avut un alt deficit bugetar record, cel mai mare pentru România din istorie, de aproape 10% din PIB, adică o diferență uriașă între ce cheltuie și ce încasează statul român.
"Trebuie să strângi cureaua într-un fel, şi să vezi cine o strânge, la ce nivel o strânge, cum se strânge”. Este foarte greu de făcut (corecţia n.r.). Mai ales dacă ai de strâns 5-6 procente din PIB şi o întinzi pe câţiva ani. Foarte bine că o întinzi, că altfel creezi o recesiune şi deficitele vor fi mai mari. Mai reduci din deficit! Sau ştii ce înseamnă asta? Îi ştii consecinţele? Eşti economist sau eşti visător să crezi că lucrurile se fac uşor? Nu se fac deloc uşor. Păi, nu, lăsăm inflaţia...Cum să lăsăm inflaţia? Ce, dacă lăsăm inflaţia ce face? Cine plăteşte nota? Tocmai cei săraci. Nu sunt destul de sărăciţi?", a declarat Mugur Isărescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...