BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Satelitul Ionospheric Connection Explorer (ICON) a fost lansat la bordul unui rachete Pegasus XL, transportată de o aeronavă care a decolat de la baza Cape Canaveral din Florida la ora locală 21:59 (01:59 GMT, vineri).
Deşi lansarea iniţială era programată pentru ora locală 21:30, NASA şi compania din domeniul aerospaţial Northrop Grumman au decis să amâne prima încercare de lansare din cauza unor probleme de comunicare, a precizat agenţia spaţială americană pe blogul misiunii ICON. Aeronava a zburat la o altitudine de 12.000 de metri deasupra oceanului şi a lansat racheta Pegasus XL, care şi-a pornit apoi motoarele şi a plasat pe orbită satelitul ICON.
Americanii au găsit bucăți de OZN-uri. Strigă ”iată dovadă”
"Este o lansare distractivă. În meseria mea, nu se poate mai bine de atât", a spus Omar Baez, director de lansare în cadrul Launch Services Program din cadrul NASA. "Nivelul de anxietate este mai ridicat, adrenalina curge, dar este o modalitate excelentă de a zbura", a mai spus el. Obiectivul misiunii constă în a determina zona în care se termină atmosfera terestră şi de unde începe spaţiul.
Ionosfera se întinde de la 80 de kilometri la circa 640 de kilometri deasupra Pământului, suprapunându-se regiunii superioare din atmosfera Pământului şi începutului spaţiului cosmic. Schimbările produse în ionosferă au impact asupra astronauţilor, sateliţilor şi semnalelor de telecomunicaţii, iar înţelegerea acestora îi poate ajuta pe oamenii de ştiinţă să protejeze mai bine tehnologia şi exploratorii spaţiali.
ICON va urmări modificări la nivelul ionosferei monitorizând o caracteristică naturală a atmosferei terestre, aceea de a străluci în mod constant. ICON va fotografia această strălucire, denumită lumina cerului nocturn, pentru a măsura intensitatea vânturilor, compoziţia şi temperatura ionosferei, a mai precizat NASA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...