NASA își face avion supersonic. Ce companie îl va construi
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
În ultimii ani, diferite întreprinderi industriale și-au declarat dorința de a relansa zborurile comerciale supersonice. Pentru că de la retragerea ultimului Concorde, în 2003, dezvoltarea unor asemenea aparate a rămas la rang de vis ingineresc.

Câteva proiecte au fost anunțate de Boeing sau în China, fără a se trece însă de la intenție la fapte. Prin urmare, NASA ar putea fi prima instituție care revine în acest domeniu cu X-59 QueSST, un avion a cărui realizaare a fost încredințată fabricantului american Lockheed Martin, în baza unui contract în valoare de 247,5 milioane de dolari.

Un prim zbor de încercarae este prevăzut pentru anul 2021, iar X-59 nu va depăși doar viteza sunetului, dar va trebui, în egală măsură, să răspundă criticilor formulate, la timpul respectiv, la adresa avionului Concorde, fiind vorba, în primul rând, de poluarea fonică.

Pentru a obține un aparat cât mai silențios posibil, designul X-59 a fost studiat în detaliu, iar forma îi va permite să reducă amprenta sonoră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel