Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Conform unuia dintre scenariile analizate, în 2021, Moscova va întreprinde o tentativă de a crea un coridor care să facă legătura cu enclava Kaliningrad. O situație care, potrivit aceluiași scenariu, va determina statele membre NATO să pregătească o ripostă militară. Dar, susțin autorii studiului, Bruxelles nu trebuie să mizeze pe succes în aceast caz.
”În cadrul ofensivei sale sub numele de cod Scutul estic/Furtuna din Est, NATO se va confrunta cu serioase probleme. Pe scurt, Alianța nu va putea aduna suficiente forțe pentru a asigura rezistența cuvenită în fața inamicului”, scrie The National Interest.
În opinia celor care au gândit acest scenariu, pentru a întâmpina subunitățile militare ruse dotate cu tancuri, NATO ar trebui să mobilizeze câteva brigăzi mecanizate, cu un număr important de tehnică blindată. Succesul poate fi asigurat numai în cazul în care raportul de forțe va fi de 2:1 în favoarea Bruxelles-ului. Ceea ce ar însemna cel puțin patru corpuri de armată, care vor avea însă nevoie de susținere aeriană, având în vedere că Moscova va ridica în aer cele mai performante dintre avioanele ei de luptă.
Citește și Idee trăsnită! Cum s-ar putea împăca SUA cu Rusia
Pe de altă parte, scriu mai departe cei de la The National Interest, citând același raport, marina militară a NATO va acționa cu dificultate în spațiul limitat al Mărilor Baltică, Neagră și Mediterană, unde Rusia este reprezentată de nave de luptă echipate cu rachete de croazieră. ”Majoritatea țărilor NATO nu dispun de o cantitate suficientă de muniții, care se vor epuiza în câteva zile de la izbucnirea conflictului. Iar pentru a asigura o dotare perfectă ar fi nevoie de 357 miliarde de dolari”, susțin experții.
În concluzie, autorii raportului cred că, dacă SUA se vor retrage din Alianță, NATO va suferi o înfrângere rușinoasă într-un război cu Rusia. Fără ajutorul americanilor, Europa nu este capabilă să desfășoare astfel de operațiuni militare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...