Nestlé și-a prezentat noile obiective pentru 2025
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au fost trasate principalele linii de dezvoltare/foto Pxfuel
Au fost trasate principalele linii de dezvoltare/foto Pxfuel
Gigantul alimentar Nestlé și-a prezentat marți noile obiective financiare pe termen mediu, cu o creștere organică medie de aproximativ 5%, a anunțat compania  multinațională în cadrul unei zile dedicate investitorilor.

De asemenea, grupul cu sediul în Vevey își propune să revină la o marjă operațională recurentă de 17,5%-18,5% până în 2025. Odată cu creșterea bruscă a costurilor în 2021 și 2022, profitabilitatea a fost într-adevăr penalizată în ultima vreme.

Se preconizează că profiturile recurente pe acțiune vor crește anual cu 6% până la 10%, la cursuri de schimb constante, până în 2025. Prognoza de creștere organică pentru anul în curs a fost ușor majorată de la 8% la 8,5%.

De asemenea, Nestlé își va continua programul de răscumpărare de acțiuni în valoare de 20 de miliarde de franci elvețieni în perioada 2022-2024. Compania a răscumpărat deja aproximativ 9,7 miliarde de acțiuni în acest an.

Acționarii vor beneficia, de asemenea, de o politică de creștere a dividendelor de la an la an.

La capitolul produselor, accentul este pus pe alimente și băuturi, inclusiv pe produsele Nestlé Health Science și nutriționale, care oferă un potențial de creștere suplimentar, se arată în comunicat.

În ceea ce privește medicamentul Palforzia, utilizat pentru tratarea alergiilor la arahide, diverse opțiuni strategice urmează să fie revizuite până la sfârșitul lunii iunie a anului 2023, în timp ce adoptarea de către pacienți și profesioniștii din domeniul sănătății este mai lentă decât se aștepta.

Nestle angajează un miliard de dolari pentru protejarea cafelei

Nestle SA, cea mai mare companie producătoare de cafea din lume, va investi peste 1 miliard de franci elvețieni (1 miliard de dolari) până în 2030 pentru a încuraja fermierii care aprovizionează brandul său Nescafe să folosească metode agricole mai durabile, în contextul în care schimbările climatice și vremea extremă amenință culturile.

Nestle va oferi cursuri de formare cu privire la cele mai bune tehnici de plantare, precum și stimulente în bani pentru a-i motiva pe fermieri să ia măsuri, cum ar fi plantarea de culturi de acoperire pentru a proteja solul. Cu o rețea extinsă de peste jumătate de milion de fermieri care livrează cafea pentru Nescafe, compania intenționează să dubleze numărul furnizorilor cu care colaborează în astfel de probleme, ajungând la cel puțin 200.000.

Aprovizionarea cu cafea este amenințată de schimbările climatice: această plantă este cultivată în apropierea centurii ecuatoriale, care a fost cea mai sensibilă la fenomene meteorologice extreme, inclusiv secete și uragane, scrie Bloomberg. Creșterea temperaturilor reprezintă o amenințare pe termen lung și va reduce suprafața potrivită pentru cultivarea cafelei cu până la 50% până în 2050, potrivit Băncii Interamericane de Dezvoltare. În Brazilia, înghețurile puternice au redus recolta de anul trecut și au diminuat, de asemenea, potențialul pentru 2022. 

"Nu vom avea ferme de cafea viabile peste 20 sau 30 de ani dacă nu luăm măsuri acum", a declarat David Rennie, șeful departamentului de cafea al Nestle.

Acesta este motivul pentru care Nescafe își intensifică eforturile pentru a sprijini fermierii care fac tranziția către practici mai regenerative. Prin instruire, asistență tehnică și prin intermediul unor plante de cafea cu randament ridicat, Nescafe poate ajuta fermierii să îmbunătățească sănătatea solului, fertilitatea plantelor și utilizarea apei, a declarat Rennie. 

Planurile de viitor

Nescafe își propune să se aprovizioneze în mod responsabil până în 2025, față de 82% în 2021. De asemenea, dorește ca o cincime din cafeaua pe care o achiziționează să fie cultivată cu ... Citește mai departe AICI

Nestle face o investiție bizară. Carne artificială de pui cu piele și os

Nestle SA a investit într-un start-up vegan care încearcă să imite puiul în cel mai realist mod posibil, inclusiv cu piele și oase false, în timp ce cea mai mare companie alimentară din lume își continuă expansiunea în domeniul înlocuitorilor de carne pe bază de plante. 

Nestle a condus o rundă de finanțare de aproximativ 4 milioane de dolari în Sundial Foods, a declarat Jessica Schwabach, director executiv al companiei din Albany, California. Încasările vor ajuta la finanțarea producției inițiale, deoarece compania intenționează să introducă aripioare de pui vegane în Bay Area în primăvară și să se extindă în toată California anul viitor. 

Gigantul alimentar elvețian a investit masiv în proteine alternative, deoarece un număr tot mai mare de consumatori renunță la produsele de origine animală pe fondul preocupărilor legate de mediu și de sănătate. După un început întârziat pe piața vegană, directorul executiv Mark Schneider își propune acum să aibă un înlocuitor vegetal pentru fiecare proteină animală. Nestle testează apele pentru noi tehnologii, inclusiv carnea cultivată cu un start-up israelian, Future Meat Technologies Ltd.

Sundial a fost creată în 2019 după ce cofondatorii Schwabach s-au întâlnit la Programul de carne alternativă al Universității California Berkeley, unde au explorat probleme precum modul de abordare a uscăciunii în alternativele de carne pe bază de plante. Ei au petrecut un an ... Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel