Netflix are cea mai mare creștere din istoria sa. Și-a dublat profitul

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
De ce crește Netflix prețurile. Compania a majorat vineri tarifele pentru acești abonați
De ce crește Netflix prețurile. Compania a majorat vineri tarifele pentru acești abonați
Compania multinaţională Netflix a anunţat marţi că înregistrează cea mai mare creştere din istoria sa şi că şi-a dublat profitul comparativ cu anul anterior, datorită măsurilor de izolare la domiciliu luate în mare parte a lumii din cauza pandemiei de COVID-19, informează agenţia EFE.

Astfel, în perioada ianuarie-martie 2020, compania cu sediul în Los Gatos (California, SUA) a avut câştiguri de 709 milioane dolari, faţă de 344 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

HBO pe drumul succesului! Izolarea la domiciliu le-a crescut audiența cu 40%

În această perioadă, şi mai ales în martie, platforma de streaming a înregistrat 15,8 milioane de noi abonaţi.

Această cifră bate toate recordurile anterioare ale companiei, fiind cu mult peste trimestrul care a avut până acum cea mai mare creştere, respectiv 9,6 milioane noi clienţi la începutul anului trecut.

Compania are încredere că va continua să crească în următoarele luni şi estimează 7,5 milioane noi clienţi plătitori între aprilie şi iunie, dar a avertizat că este vorba, în mare parte, de o conjunctură ce va depinde de ridicarea totală sau parţială a măsurilor de izolare în fiecare ţară.

În plus, reprezentanţii Netflix au subliniat că această creştere este puternic legată de faptul că lumea petrece mult timp în casă şi, ca atare, preconizează că majorarea se va tempera în momentul în care se va reveni la normalitate.

În ceea ce priveşte încasările, compania condusă de Reed Hastings, a facturat în primul trimestru 5,767 miliarde dolari, peste cele 4,52 miliarde dolari din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce acţionarii săi au câştigat 1,61 dolari pe titlu, faţă de 0,79 în urmă cu un an.

În afară de creşterea notabilă a numărului de abonaţi şi, prin aceasta, a încasărilor, pandemia de COVID-19 şi ordinele de izolare din mare parte a lumii au permis Netflix să-şi reducă semnificativ costurile, printre care pe cele de marketing, mai semnalează EFE.

Astfel, profitul brut al companiei a fost în primele trei luni de 958 milioane dolari, faţă de 459 milioane dolari în perioada ianuarie-martie 2019.

De asemenea, de la începutul anului, Netflix a reuşit să îşi reducă datoria pe termen lung cu circa 600 milioane dolari, aceasta ajungând la 14,17 miliarde dolari.

Pe regiuni, Netflix a câştigat abonaţi pe toate pieţele, cele mai semnificative creşterii fiind înregistrate în Asia-Pacific (plus 63%) şi America Latină (plus 25%).

În pofida avansurilor din aceste regiuni, majoritatea afacerilor Netflix continuă să se concentreze în Europa şi, în special, în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
OPEC
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel