Netflix are probleme! Concediază sute de angajați
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Netflix ia măsuri drastice împotriva partajării parolelor în alte patru țări/ Foto: Pexels.com
Netflix ia măsuri drastice împotriva partajării parolelor în alte patru țări/ Foto: Pexels.com
Netflix concediază 300 de angajați, în mijlocul unui an dificil pentru gigantul de streaming.

"În timp ce continuăm să investim în mod semnificativ în afacere, am făcut aceste ajustări astfel încât costurile noastre să crească în concordanță cu creșterea mai lentă a veniturilor noastre", a declarat joi un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN Business. "Suntem foarte recunoscători pentru tot ceea ce au făcut pentru Netflix și lucrăm din greu pentru a-i sprijini în această tranziție dificilă".

Concedierile au un impact asupra a aproximativ 3% din forța de muncă a Netflix, care include 11.000 de angajați cu normă întreagă. De asemenea, disponibilizările au loc în cea mai mare parte în Statele Unite. Variety a fost primul care a raportat știrea.

Netflix a raportat în aprilie că a pierdut abonați pentru prima dată în mai mult de un deceniu. Acest lucru a provocat unde de șoc pe Wall Street, determinând investitorii să șteargă miliarde de dolari din capitalizarea de piață a Netflix. Acțiunile companiei s-au prăbușit cu aproximativ 70% în acest an.

Luna trecută, Netflix a concediat 150 de angajați, dând vina pe încetinirea creșterii veniturilor.

Netflix a găsit modalități de a întoarce valul negativ și de a readuce platforma, care are 221,6 milioane de abonați, pe drumul cel bun.

Printre idei se numără introducerea unui nou nivel de anunțuri la prețuri mai mici și măsuri drastice împotriva schimbului de parole între abonați.

Companii majore din SUA vor acoperi deplasările angajaților care au nevoie de avort

Companii americane, printre care Walt Disney Co și Meta Platforms Inc, compania mamă a Facebook, au declarat vineri că vor acoperi cheltuielile angajaților dacă aceștia vor trebui să se deplaseze pentru a beneficia de servicii de avort, după ce Curtea Supremă a SUA a anulat hotărârea Roe vs Wade.

Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat vineri hotărârea istorică din 1973 care a recunoscut dreptul constituțional al femeii la avort, oferind o victorie importantă republicanilor și conservatorilor religioși care doresc să limiteze sau să interzică și, în unele state, să incrimineze procedura.

Este de așteptat ca multe state să restricționeze sau să interzică avorturile în urma acestei hotărâri, ceea ce va face dificilă întreruperea sarcinii pentru angajate, cu excepția cazului în care acestea călătoresc în state în care procedura este permisă.

De exemplu, în Oklahoma, un proiect de lege care urmează să intre în vigoare în august interzice avortul, cu excepția urgențelor medicale, și sancționează furnizorii de servicii medicale care încalcă legea cu amenzi de până la 100.000 de dolari și 10 ani de închisoare. Printre statele care oferă protecție pentru avort se numără New York și Maryland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel