Nicolae Ciucă, discuţii cu premierul Canadei despre proiectul de reabilitare a Unității 1 de la Cernavodă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciucă a avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul Canadei.

Premierul Ciucă: România mizează pe cooperarea cu investitorii canadieni pentru asigurarea energiei din surse curate și sigure, precum și pe sprijinul constant al Statelor Unite ale Americii

Relațiile deosebite dintre România și Canada se bazează pe colaborarea tradițională din domeniul energiei și pe valorile comune pe care le împărtășim ca membri ai Alianței Nord-Atlantice, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă în convorbirea telefonică avută astăzi cu omologul său canadian, Justin Trudeau.

Prim-ministrul României a apreciat sprijinul oferit de Canada pentru proiectul de reabilitare a Unității 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, contribuție importantă la securitatea energetică a țării noastre și a întregii regiuni, inclusiv pentru Republica Moldova.

”Guvernul României mizează în continuare pe cooperarea cu companiile canadiene pentru dezvoltarea programului nuclear civil și asigurarea energiei din surse curate și sigure, precum și pe sprijinul constant al Statelor Unite ale Americii”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Prim-ministrul Ciucă a subliniat, de asemenea, colaborarea la nivelul NATO și rolul important al Canadei în contextul războiului din Ucraina și al sprijinului oferit atât poporului ucrainean, cât și Republicii Moldova. În acest context, a adăugat că România și Europa au nevoie de parteneri de încredere și cu opinii similare pentru consolidarea Flancului Estic, pentru dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare și cooperarea în plan economic. 

Relațiile bilaterale au noi oportunități de consolidare în domeniul economic și social, a menționat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, context în care a adresat premierului Canadei, Justin Trudeau, invitația de a efectua o vizită în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel