Nicolae Ciucă transmite milioanelor de români cum SCAD FACTURILE
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Nicolae Ciucă transmite milioanelor de români cum SCAD FACTURILE / Foto: Arhiva
Nicolae Ciucă transmite milioanelor de români cum SCAD FACTURILE / Foto: Arhiva
Guvernul este aproape de finalizarea măsurilor de protecţie a populaţiei şi a economiei faţă de evoluţia preţurilor la energie şi gaze, urmând ca acestea să fie anunţate joi, după o nouă întâlnire a comitetului interministerial pentru energie, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

După ședința Coaliției de ieri s-au pus câteva măsuri la cale. Potrivit unor surse guvernamentale s-a decis prelungirea Ordonanței a compensațiilor și plafonărilor până la data de 1 mai. 

Românii până la data de 1 mai nu vor putea plăti un preț mai mare pentru energie electrică de 0,80/kwh și la gaze naturale nu un preț mai mare de 0,31 bani/kwh.

Ce se întâmplă însă după data de 1 martie?

De exemplu ar trebui să fie plafonat TVA-ul la energie la valoarea de 5% de la 19%, să scadă. În acest moment știm că TVA-ul este suportat de consumatorii finali.

Când vor fi reglementate criptomonedele în România. Budișteanu: O să vedem o EXPLOZIE. Va fi greu de OPRIT

O să scadă profitul furnizorilor, ar trebui redusă la maxim 5%.

Ar putea fi acordate vouchere cu care să-și plătească factura sau să facă achiziții pentru a reduce energia din casă, e vorba de consumatorii vulnerabili, undeva la 4 milioane de gospodării în România.

"Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul Guvernului pentru a continua măsurile de protecţie a populaţiei şi a economiei faţă de evoluţia preţurilor la energie şi gaze. Am avut analize desfăşurate la nivelul Ministerelor Energiei, Finanţelor, Mediului, Ministerul Muncii, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi, desigur, întâlnirile şi discuţiile în cadrul comitetului interministerial. Am avut, de asemenea, întâlnire la nivelul coaliţiei. Măsurile fiind în principiu finalizate, mâine urmează să desfăşurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituţional, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri, care, încă o dată, vin să asigure un set de mecanisme, astfel încât protejarea populaţiei şi a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp", a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel