Nicolae Istudor: Absolvenții de ASE se angajează în primele șase luni de la terminarea facultății
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Academia de Studii Economice
Academia de Studii Economice
EXCLUSIV
Nicolae Istudor, rectorul ASE, a fost invitat la emisunile DCNews unde a vorbit despre admiterea la facultățile din cadrul Academiei.

Nicolae Istudor a afirmat că la nivel național Academia de Studii Economice (ASE) are 22.005 studenți în total la cele 12 facultăți . Facultatea de drept fiind cea mai recent adăugată iar prima generație va absolvi anul viitor.

În ceea ce privește rata ce găsire a unul job pentru un absolvent de ASE este de 85%, aceștia găsindu-și un loc de muncă încă din primele șase luni, fie că este vorba de cei cu licență sau master. Salariile pe care absolvenții de ASE se angajează sunt bune, nivelul fiind și în funcție de specializare sau de firmă. Rectorul ASE a punctat că niciun absolvent al universității nu a ajuns să se angajeze șofer de taxi.

Nicolae Istudor a mai afirmat că probabil cea mai căutată facultate din ASE este Facultatea de Cibernetică, statistică și informatică economică aceasta fiind și pe primul loc la angajări, ASE-ul având cea mai bună și veche facultate de acest fel din România.

Pe al doilea loc ar veni Facultatea de Administrarea afacerilor cu predare în limbi străine, engleză, franceză, germană.

Pe locul trei este Facultatea de drept, finanțe, contabilitate etc. Sunt toate facultăți foarte bune, despre care Nucolae Istudor spune că se intenționează păstrarea tuturor acestora.

O altă facultate este Bucharest Business School unde se pregătesc studenții pentru MBA, facultatea aceasta fiind și singura din România care are acreditare AMBA, a indicat Istudor.

Numărul locurilor la ASE anul acesta sunt 6.300 din care la buget sunt 2.986, restul de 3.314 fiind locuri cu taxă care se vor umple.

Pentru învățământul la distanță sunt 900 de locuri, la master 3.100 din care 1976 sunt la buget, iar la doctorat sunt scoase la concurs 381 de locuri din care 118 sunt la buget, a mai arătat Nicolae Istudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...


pixel