Nicu Marcu (ASF): Asigurările private de sănătate, SOLUŢIE pentru a avea un serviciu medical de calitate
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Nicu Marcu / Foto: ASF
Nicu Marcu / Foto: ASF
EXCLUSIV
Prof.dr. Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, a vorbit, în cadrul conferinţei “Quo Vadis 2022!” - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate-soluție pentru finanțarea sănătății , despre importanţa asigurărilor de sănătate private.

"Referitor la asigurările de sănătate private, vă spun un lucru: în comparaţie cu alte ţări, România este într-un stadiu destul de incipient în ceea ce priveşte evoluţia asigurărilor private de sănătate. Aş vrea să fac o comparaţie simplă: în anul 2019, total prime subscrise ale asigurărilor de sănătate private erau în jur de 380 de milioane de lei. În 2021, au ajuns la 500 de milioane de lei. O să spuneţi 'uite, aproape că s-au dublat, ar trebui să fim mulţumiţi'. S-au dublat, dar ca şi procent din toate asigurările de sănătate, este un procent mic. Procentul asigurărilor în general, ca parte din PIB-ul României este un procent destul de mic.

Întrebarea pe care ne-o punem noi este de ce lucrurile sunt la un nivel atât de redus?

Eu cred, după aproape doi ani de mandat şi din dezbaterile pe care le-am avut şi analizele pe care le-am făcut la nivelul autorităţii, că acest lucru este din cauza faptului că educaţia financiară este precară. Trebuie, prin institut, prin noi, prin dumneavoastră, să încercăm să facem mult mai multe lucruri, astfel încât să educăm oamenii, populaţia, pe diverse niveluri de vârstă, astfel încât să conştientizeze că, la un moment dat, au nevoie de această asigurare de sănătate, nu numai ca o variantă la finanţarea sănătăţii în România, dar şi ca un necesar al lor pentru a-şi asigura un serviciu medical de calitate", a declarat Nicu Marcu în cadrul conferinţei “Quo Vadis 2022!” - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate-soluție pentru finanțarea sănătății, despre importanţa asigurărilor de sănătate private, organizată de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, Astrosens.ro, RadioDCNews.ro si DCNewsTV.

Citeşte şi: Nicu Marcu (ASF), despre decizia momentului în cazul City Insurance: Am depus toate eforturile să aducem adevărul la suprafață și să penalizăm încălcarea legislației

VIDEO: 

Teme de dezbatere ale conferinţei

 

Asigurările de sănătate: Care sunt tendințele, dar mai ales problemele. Ce schimbările legislative sunt cerute de industrie, medici, furnizori de servicii.

Soluții pentru finanțarea serviciilor medicale: asigurare sau abonament?

Asigurări de viață: Un potențial imens, nevalorificat îndeajuns. Cum vor evolua ofertele în 2022? Care sunt pârghiile de dezvoltare ale acestei piețe?

Protecția consumatorilor: Care sunt reglementările în vigoare pentru asigurările medicale?

Supravegherea conduitei în asigurări, noua paradigma europeană

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel