Acord comercial istoric între Washington și Bruxelles
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
"Referitor la asigurările de sănătate private, vă spun un lucru: în comparaţie cu alte ţări, România este într-un stadiu destul de incipient în ceea ce priveşte evoluţia asigurărilor private de sănătate. Aş vrea să fac o comparaţie simplă: în anul 2019, total prime subscrise ale asigurărilor de sănătate private erau în jur de 380 de milioane de lei. În 2021, au ajuns la 500 de milioane de lei. O să spuneţi 'uite, aproape că s-au dublat, ar trebui să fim mulţumiţi'. S-au dublat, dar ca şi procent din toate asigurările de sănătate, este un procent mic. Procentul asigurărilor în general, ca parte din PIB-ul României este un procent destul de mic.
Întrebarea pe care ne-o punem noi este de ce lucrurile sunt la un nivel atât de redus?
Eu cred, după aproape doi ani de mandat şi din dezbaterile pe care le-am avut şi analizele pe care le-am făcut la nivelul autorităţii, că acest lucru este din cauza faptului că educaţia financiară este precară. Trebuie, prin institut, prin noi, prin dumneavoastră, să încercăm să facem mult mai multe lucruri, astfel încât să educăm oamenii, populaţia, pe diverse niveluri de vârstă, astfel încât să conştientizeze că, la un moment dat, au nevoie de această asigurare de sănătate, nu numai ca o variantă la finanţarea sănătăţii în România, dar şi ca un necesar al lor pentru a-şi asigura un serviciu medical de calitate", a declarat Nicu Marcu în cadrul conferinţei “Quo Vadis 2022!” - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate-soluție pentru finanțarea sănătății, despre importanţa asigurărilor de sănătate private, organizată de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, Astrosens.ro, RadioDCNews.ro si DCNewsTV.
VIDEO:
Asigurările de sănătate: Care sunt tendințele, dar mai ales problemele. Ce schimbările legislative sunt cerute de industrie, medici, furnizori de servicii.
Soluții pentru finanțarea serviciilor medicale: asigurare sau abonament?
Asigurări de viață: Un potențial imens, nevalorificat îndeajuns. Cum vor evolua ofertele în 2022? Care sunt pârghiile de dezvoltare ale acestei piețe?
Protecția consumatorilor: Care sunt reglementările în vigoare pentru asigurările medicale?
Supravegherea conduitei în asigurări, noua paradigma europeană
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...
Confederaţia patronală...
Capitalizarea Bursei de la...
Zeci de localități din opt...
Pentru prima dată din anii ’90,...
Modificările de TVA care intră...
Curtea Constituțională a...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...