Nissan se angajează să producă numai mașini electrice începând cu 2030, pentru piața europeană
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nissan electric
Nissan electric
Nissan și-a anunțat intenția de a produce mai multe mașini electrice, angajându-se ca toate vehiculele vândute în Europa să fie electrice până în 2030.

Nissan va vinde în Europa, începând cu 2030, doar automobile electrice, după cum și-a asumat compania. Aceasta în contextul în care Marea Britanie a amânat până în 2035 interzicerea vânzării de mașini noi pe benzină și diesel, arată BBC.

Nissan va introduce, de asemenea, o nouă tehnologie a bateriilor până la sfârșitul deceniului iar conform companiei, acestea vor reduce atât timpul de încărcare, cât și costul vehiculelor electrice (EV).

"Nissan va face trecerea la vehicule complet electrice până în 2030 în Europa. Credem că acesta este lucrul corect pentru afacerea noastră, pentru clienții noștri și pentru planetă", a declarat directorul general al Nissan, Makoto Uchida.

Uchida a anunțat că unul dintre obiectivele companiei este a reuși să țină un preț scăzut pentru mașinile electrice, mai mic decât modelele pe carburant fosil. El mizează pe un nou tip de baterii, numite baterii cu stare solidă (ASSB), care au avantajul de a fi mai ușoare, mai ieftine și mai rapid de încărcat.

"Vom avea o fabrică pilot pentru ASSB în Japonia începând de anul viitor și vrem să ne asigurăm că acestea pot fi produse în masă până în 2028", a spus el.

Nissan este singura companie auto care are propria linie de producție de baterii în Marea Britanie, lucru care lucru oferă Nissan un avantaj față de alți producători auto care își importă majoritatea bateriilor din China.

Anul trecut, directorul general Nissan a anunțat că intenționează să investească 1 miliard de lire sterline în extinderea acestei uzine care se află lângă fabrica auto a companiei din Sunderland. Guvernul britanic a contribuit cu 100 de milioane de lire sterline la acest proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...


pixel