Noi vouchere pentru românii vulnerabili. Vestea bună dată de ministrul Boloș
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Încă un ajutor pentru românii vulnerabili
Încă un ajutor pentru românii vulnerabili
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a venit cu această veste, definită drept foarte bună, după o vizită efectuată la Bruxelles. 

Concret, este vorba despre posibilitatea acordării unor vouchere de reziliență pentru sprijinirea populației vulnerabile. Un ajutor care, după cum a precizat oficialul român într-o postare pe Facebook, are drept scop îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servici comunitare.

”Investițiile strategice în infrastructură sunt, cu siguranță, pilonul României Viitorului în care cred și facem tot posibilul sa le vedem cum devin realitate. În aceste vremuri însă, este datoria Guvernul României să avem grijă și de nevoile imediate pe care românii le au.

O întâlnire importantă pe care am avut-o în contextul deplasării la Bruxelles a fost cu domnul Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale”, a precizat ministrul în postarea sa. 

8 miliarde de euro

”De ce? Pentru că am discutat ultimele aspecte referitoare la aprobarea Programelor Educație și Ocupare, respectiv Incluziune și Demnitate socială, cu o alocare totală de 8 miliarde de euro, pe care este imperios să le avem aprobate până la finalul acestui an. Sunt fonduri prin care să asigurăm sprijinirea tuturor categoriilor vulnerabile.

Iar când te gândești că în ultimele trei decenii România a pierdut 23,3% din populația sa în vârstă de muncă, la care se adaugă faptul că 1 din 3 români este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, totul capătă o altfel de însemnătate.
Domnul comisar și-a prezentat aprecierea pentru abordarea noastră multi-fond pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile și ne-a asigurat de susținerea sa, tocmai de aceea îi mulțumesc încă o dată pe această cale.

Aceasta este vestea bună 

Concret, vorbim de o inovare la nivelul procesului de programare al banilor europeni, punând în același loc două componente de investiții.

Mai mult, vestea bună pe care vi-o ofer astăzi este că am discutat si despre posibilitatea implementării unor vouchere de reziliență pentru sprijinirea populației vulnerabile, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin #investiții în servicii comunitare care să includă posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru reparația locuințelor”, a scrie ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Citește și Ce vouchere sociale şi alte ajutoare se menţin în 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a asigurat că România are bani pentru a acoperi toate cheltuielile legate de ajutoarele acordate de stat pensionarilor și românilor cu venituri mici. La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat de înțeles că măsurile sociale angajate în 2022 ar urma să fie prelungite și anul viitor.

Prin urmare, coaliția de guvernare este în discuții avansate pentru continuarea măsurilor sociale adoptate pentru anul 2022 și pentru începutul următorului an. Potrivit unor surse guvernamentale, atât PSD cât și PNL sunt de acord să păstreze procentul din PIB alocat măsurilor sociale la 6%.

Coaliţia de guvernare ia în calcul prelungirea programului Sprijin pentru România, prin care peste 2 milioane de cetățeni cu risc mare de sărăcie primesc ajutoare sociale în valoare de 250 de lei la fiecare două luni. În paralel, se anunţă majorarea pensiilor cu cel mult 11% şi majorarea salariului minim la 3000 de lei.

Programul a demarat în luna iunie a acestui an și ar trebui să se termine în luna decembrie, atunci când ultima tranșă de 250 de lei va intra pe cardurile sociale. În total, beneficiarii ar fi primit 1.000 de lei de la stat cu ajutorul cărora să își poată achizițona alimente. Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, toți cei care se încadrează în următoarele categorii vor fi beneficiari ai programului Sprijin pentru România:

- Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel