Noiembrie 2020, al doilea cel mai CĂLDUROS "Brumar" din ISTORIE

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Noiembrie 2020, al doilea cel mai CĂLDUROS "Brumar" din ISTORIE
Noiembrie 2020, al doilea cel mai CĂLDUROS "Brumar" din ISTORIE
Noiembrie 2020 ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai călduroase luni "Brumar" din istoria înregistrărilor meteorologice, care au început în anul 1880, au anunţat luni reprezentanţii Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din Statele Unite, informează DPA.

"Temperatura medie globală combinată deasupra uscatului şi deasupra suprafeţei oceanice pentru noiembrie 2020 a fost cu 0,97 grade Celsius mai mare decât media de 12,9 grade Celsius înregistrată în secolul al XX-lea", precizează un comunicat publicat de NOAA.

Noiembrie 2020 se află pe a doua poziţie în topul celor mai călduroase luni de "Brumar" cunoscute după 1880, fiind depăşită doar de deţinătoarea recordului, luna noiembrie din 2015 (+1,01 grade Celsius peste media din secolul al XX-lea).

Bursa de Valori Bucureşti a deschis în CREȘTERE

Potrivit aceleiaşi agenţii americane, cele mai călduroase 10 luni de noiembrie au fost înregistrate după anul 2004, iar cele mai călduroase cinci luni de noiembrie s-au produs după anul 2013.

Noiembrie 2020 marchează, de asemenea, cea de-a 44-a lună consecutivă de noiembrie şi cea de-a 431-a lună consecutivă în care meteorologii au înregistrat temperaturi aflate peste media calculată pentru secolul al XX-lea.

"Temperaturi record pentru noiembrie au fost observate în zonele de pe toate continentele unde datele meteorologice sunt disponibile şi deasupra tuturor zonelor din toate oceanele majore", au adăugat specialiştii de la NOAA.

Agenţia a raportat cele mai mari creşteri de temperatură în raport cu media secolului XX în vestul şi nordul statului american Alaska, cele mai multe dintre statele americane nordice, nordul Europei, nordul Asiei, Australia, părţi din America de Sud, nordul Oceanului Pacific, Marea Bering şi regiuni din vestul Antarcticii.

Temperaturile din anumite zone din vestul Antarcticii au fost cu cel puţin 3 grade Celsius peste valoarea medie calculată pentru secolul al XX-lea, potrivit datelor prezentate de NOAA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Warren Buffett
Închis
Se propune comasarea alegerilor
Magazin de mobilă / Foto: Freepik

Românii nu-și mai iau casă nouă, își renovează ce au

Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...

Pompe de petrol
Bogdan Chirițoiu / Foto: Oana Pavelescu

Albania începe lupta cu turismul necontrolat

Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...

Fondul Proprietarea
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Steagul SUA / Foto: Freepik

De ce a scos Donald Trump România din programul Visa Waiver

Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...

SpaceX
Shein / sursa foto: Flickr.com / Focal Foto
Bursa / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă
Portul Shanghai

pixel