Noile condiții de scutire a impozitării pentru industria IT
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Programator
Programator
Curtea Constituțională a României a dat undă verde legii care prevede noile măsuri fiscal-bugetare, lege care acum poate fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Legea, pentru care Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea, prevede schimbări importante în ceea ce privește regimul de impozitare pentru angajații din industria IT-ului.

Condiții pentru scutirea de impozitare

Reforma privind impozitarea în domeniul IT impune câteva condiții pentru a beneficia de scutirea de impozit pe termen lung în acest sector. Aceste condiții includ:

- Scutirea se aplică doar persoanelor cu venituri brute lunare de până la 10.000 de lei; orice sumă care depășește acest prag va fi impozitată.

- Scutirea se aplică pentru un singur contract de muncă, indiferent de câte contracte de muncă are angajatul sau câți angajatori are.

- Se va realiza o uniformizare a tratamentului fiscal cu angajații din construcții și sectorul agroalimentar în ceea ce privește contribuția la asigurările sociale. Mai exact, cota de 25% va fi redusă cu procentul care ar merge la Pilonul II în mod normal, care este de 4,75% începând din 1 ianuarie. Asta înseamnă că profesioniștii din domeniul IT nu vor mai plăti contribuții la pensii private și vor avea o contribuție la asigurările sociale mai mică decât cea actuală, adică de 20,25%. Cei care doresc să continue să contribuie la Pilonul II pot face acest lucru, dar vor trebui să opteze în scris la angajator pentru a păstra contribuția integrală, adică 25%.

- Scutirea de impozit va rămâne în vigoare până la sfârșitul anului 2028, astfel încât va exista o aliniere cu facilitățile fiscale aplicate în construcții și sectorul agroalimentar.

Conform noii legi, "Scutirea se aplică unui singur angajator/plătitor pentru veniturile brute lunare de până la 10.000 de lei, obținute din salarii și activități asimilate salariilor desfășurate de către o persoană fizică în baza unui singur contract individual de muncă, raport de serviciu, act de delegare sau detașare, sau în temeiul unui statut special prevăzut de lege. Aceasta se aplică pe baza unei opțiuni exprimate în scris, printr-o declarație pe propria răspundere depusă la angajator/plătitor, în funcție de circumstanțe. Părțile din venitul brut lunar care depășesc suma de 10.000 de lei nu beneficiază de facilitățile fiscale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel