Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
”Responsabilii structurilor care se ocupă de sănătate ar trebui să adopte o poziție mai fermă, nu să lase marile companii farmaceutice să decidă singure ce medicamente să producă. Dimpotrivă, ar putea veni cu pachete de măsuri care să ajute la crearea unor preparate farmaceutice cu adevărat necesare pentru vindecarea pacienților”, a declarat Beata Wieseler, de la Institutul pentru calitatea sănătății din Koln.
Wieseler și colegii ei au verificat care este situația cu noile mărci de medicamente prezente pe piața germană. În ultimii opt ani, au apărut circa 200 de preparate noi, supuse verificărilor organelor europene de reglementare și aprobate de instanțele de resort.
Rezultatele analizelor efectuate i-au dezamăgit puternic pe medicii germani. O eficiență mai mare comparativ cu medicamentele înlocuite a fost constatată doar la un sfert dintre noile preparate, în condițiile în care 58% s-au dovedit sub calitatea celor anterioare.
Citește și Tranzacție uriașă pe piața pharma. Cine pe cine a cumpărat
În plus, experții germani au stabilit că majoritatea noilor preparate se bazează pe aceleași mecanisme de producție, deși sunt produse de firme diferite în perioade diferite. Cu alte cuvinte, domeniul farmaceutic cheltuiește sume astronomice pe teste clinice inutile, în detrimentul adevăratei munci de cercetare. Motiv pentru care nu se înregistrează nici progrese semnificative în anumite tratamente, deși investițiile sunt impresionante. În psihiatrie, spre exemplu, doar 6% dintre noile medicamente sunt mai bune decât cele vechi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...