De ce pierd teren multinaționalele pe piața muncii
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Vremurile când oamenii puteau fi momiți cu o cafea și un sandviș oarecare au apus. Pretențiile au crescut după ce oamenii au început să se emancipeze și să înțeleagă mai bine ce pot negocia cu angajatorii.

Multinaționalele, cu programul lor de muncă infernal, cu sarcinile multiple și subdimensionarea schemei de personal, au început să nu mai reprezinte o țintă atât de importantă pentru angajații din România.

Munca la stat, altădată văzută drept doar o soluție de avarie, a devenit atractivă, în condițiile în care salariile bugetarilor au crescut semnificativ, în unele cazuri chiar peste cele practicate în mediul privat.

Potrivit noului barometru lansat de Frames&TrainYourBrain, angajații căutau un program de lucru flexibil și timpul petrecut pe drumul acasă-serviciu, mai nou apare un aspect neluat în calcul de mulți dintre angajatori – masa de prânz.

24% dintre respondenți au trecut masa de prânz în topul celor mai importante beneficii la angajare.

,,Asigurarea unei mese sănătoase, la prânz, a devenit prioritară pentru mulți angajați, mai ales pentru cei trecuți de 30 de ani. Asta în condițiile în care, în multe zone de birouri, oferta este încă insuficientă. Sunt multe fastfood-uri și prea puține unități care să ofere mâncare normală, sănătoasă”, a spus Adrian Negrescu, project manager Frames.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel