Cum se reinventează Tulcea. Orașul devine punct de atracție turistică
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tulcea își schimbă fața complet
Tulcea își schimbă fața complet
Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea a vorbit în cadrul unei emisiuni difuzate de DCNews TV despre modernizarea și amenajarea falezei și a portului din oraș.

Șeful Consiliului Județean Tulcea a vorbit despre modernizarea falezei care, pe lângă gheul care se consolidează, se vor construi terase și restaurante: ”Vor fi locul de atracție pentru copii, vor fi și alte lucrări care vor ridica nivelul de frumusețe al acestei locații. Eu garantez și asigur pe toți cei care locuiesc în Tulcea și care vor veni aici, că vor găsi un loc de mare impact vizual și cred că îi vor determina să rămână în municipiul Tulcea mai multe zile, nu doar o noapte de tranzit. Vor sta mai multe zile astfel încât să poată vizita și alte locații frumoase pe care municipiul Tulcea și județul Tulcea le au și pot fi văzute.  Să nu uităm de acvariu, de Muzeul de Artă de Casa Avramide”.

”Este o investiție care sperăm noi la anul în toamnă să putem face primii pași să ne putem plimba să ajungă într un stadiu de execuție de 80%-90%, iar în 2023 să putem să ne bucurăm cu toții de finalizarea lucrărilor și de un spectacol al ochiului atunci când vom avea primul impact cu lucrările finalizate în totalitate”, a mai spus edilul.

Horia Teodorescu a mai explicat că aceste lucrări au fost țelul și dorința consiliului județean, însă mai presus de toate a fost dorința tulcenilor care au răbdat zgomotul produs de utilajele care lucrează. ”Probabil că se creează în momentul de față un mic disconfort. Sper că cele spuse de mine au fost auzite destul de bine pentru că așa cum toată lumea poate observa este un zgomot continuu. Se lucrează toată ziua, toate zilele, inclusiv sâmbetele mai mai puțin duminica. Se lucrează într-un ritm, spun eu, foarte ridicat. Cum spune zicala românească fără să spargi ouă nu poți să faci omleta, deci eu îmi cer scuze pentru un anumit deranj pentru locuitorii din zonă. Aceste investiții vor schimba fața locului fața orașului Tulcea a județului Tulcea”, a spus Teodorescu. 

Port nou și faleză modernă în Tulcea, investiție de aproape 160 miliarde de lei

Lucrările a fost posible în baza unei strategii făcute de Banca Mondială cu tot state-holder-ii din județ și cu toată lumea care ne a pus la dispoziție idei concepte pentru dezvoltarea județului nostru. Să nu uităm că important pentru județul Tulcea este un pilon și anume pe care îl regăsim în strategia de dezvoltare a județului Tulcea și strategia ITI (Investiții Teritoriale Integrate), turismul.

Dumitrel Mutu-Necula, managerul proiectului a făcut la rândul său câteva precizări tehnice legate de proiectul portului nou și a falezei.

Acesta a spus că lungimea totală a cheului care este în lucru este 1015 metri. Mai exact este o infrastructură portuară cumva aranjată pentru a deservi atât traficul de persoane pentru Deltă, turism, cât și pentru marfă. Sunt sectoare oarecum diferențiate. 

”Lucrarea este tronsonată pe șase tronsoane. Primul tronson, cel din amonte, este destinat traficului de mărfuri este o infrastructură portuară solidă. Sunt două sectoare de aproximativ 270 de metri unde este și cheu pereiat o acostare la ponton dar preponderent e strict cheu vertical. Este un perete etanș din coloane armate scante care ajung până la 32 de metri adâncime. 

Partea grea, să spunem de forță a proiectului, este acest cheu vertical din coloane secante. Aproximativ pe tot proiectul. Sunt în jur de 2100 de coloane armate cu lungimi între 20 și 30 și ceva de metri. Asta înseamnă undeva spre 40 de kilometri de foraje, lucru care nu se vede, e practic în pământ și este structura de rezistență propriu zisă. Sunt niște volume de lucru și de materiale însemnate socotit grosso-modo înseamnă peste 50-60 de mii de metri cubi de beton cu cantitatea aferentă de oțel care e semnificativă, respectiv mii de tone de oțel”, a conchis Dumitrel Mutu-Necula.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel