Noul şef al UniCredit reorganizează structura de conducere

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Au fost modificate mai multe structuri
Au fost modificate mai multe structuri
Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, a anunţat miercuri că noul director general, Andrea Orcel, a reorganizat structura de conducere a grupului, înlocuind doi şefi care au deţinut funcţii de top sub conducerea fostului director general Jean Pierre Mustier, transmite Reuters.

Un comitet executiv al grupului (GEC), alcătuit din 15 membri, va înlocui actualul comitet executiv de management (EMC) unde sunt 27 de persoane. De asemenea, UniCredit intenţionează să reducă la 15 - 20 cele 44 de comitete existente.

"Mi-am petrecut ultimele săptămâni vorbind şi ascultându-i pe angajaţii noştri. Le-am auzit temerile privind complexitatea afacerii noastre... le-am simţit frustrarea privind unele decizii care au fost luate, confuzia privind responsabilităţile şi deficienţele de guvernanţă", a declarat Orcel, într-un mesaj către angajaţi.

UniCredit a modificat structura diviziei finanţe şi control, precum şi a subsidiarei Europa Occidentală, numindu-l şef al subsidiarei Italia pe Niccolo Ubertalli, care anterior s-a ocupat de subsidiara Europa de Est, împreună cu Gianfranco Bisagni.

Conform structurii precedente, Italia, ca şi Germania şi Austria, făceau parte din subsidiara Europa Occidentală. La fel ca şefii subsidiarelor din Germania, Europa Centrală şi Europa de Est, Ubertalli îi va raporta acum direct lui Orcel, o decizie care, conform UniCredit, reflectă "importanţa critică" a ţării pentru grupul bancar.

Profitul net al băncii italiene în primul trimestru din 2021 a urcat la 887 milioane de euro (1,10 miliarde de dolari), faţă de pierderi de 2,70 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Analiştii se aşteptau la un profit de 396 milioane de euro.

Citește și Curs valutar: Aurul tot mai scump, LEUL, la fel de șubred

Pentru 2021, UniCredit se aşteaptă ca profitul net de bază "să fie în mare parte în linie" cu estimarea precedentă, de peste trei miliarde de euro, în timp ce veniturile ar urma să se situeze la 17,20 miliarde de euro, faţă de un nivel de 17,70 miliarde de euro previzionat anterior.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin

pixel