Noul TITANIC va fi lansat LA APĂ. Cum arată, cine l-a construit VIDEO

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Titanic
Titanic
Compania australiană Blue Star Line promite să lanseze la apă al doilea Titanic în cursul acestui an. Deși termenul nu este bătut în cuie. În orice caz, viitorii pasgeri vor porni pe mare din Southamptom la New York pe același traseu pe care, primul Titanic s-a scufundat în 1912.

Dacă Titanicul original era considerat imposibil de scufundat, Titanic II poate fi catalogat drept invincibil. Ideea de a recrea legendara navă aparține miliardarului australian Clive Palmer, fondatorul companiei de croaziere Blue Star Line, botezată așa prin analogie cu firma White Star Line, care a construit nefericitul vapor.

Inițial, Palmer și-a dorit ca nava să fie lansată la apă în 2016, la patru ani după ce proiectul a fost anunțat public. Dar termenul s-a amânat pentru 2018, apoi pentru 2021. Într-un final, Blue Star Line a stabilit că Titanic II va porni la drum în 2022. După ce va ajunge la New York, va efectua înconjurul lumii.

Interesul pentru refacerea Titanicului a crescut după apariția pe ecrane a fimului lui James Cameron, în 1997. Cea mai cunoscută dintre inițiative a aparținut unui om de afaceri sud-african, care s-a și apucat de treabă în 1998. El intenționa să aducă unele modificări. Printre altele, el dorea să înlocuiască motoarele cu abur cu unele diesel electrice. Costul lucrării se ridica, atunci, la 600 milioane de dolari.

În anul 2000, Sarel Gaus, a prezentat conceptul său autorităților din Belfast și a angajat firma Olsen Design să realizeze designul navei. Pentru interioare s-a apelat la ajutorul companiei Callcott Anderson. Tot atunci, Gaus a început să caute fonduri. Proiectul a fost închis în 2006, motivul fiind finanțare insuficientă.

Compania Seven Star Energy Investment construiește o copia Titanicului în provincia Sichuan, în China. Deocamdată, este cel mai avansat dintre toate proiectele lansate în acest sens. E adevărat, are un mare neajuns: nava nu va pluti niciodată. Titanicul chinez va fi o copie fidelă a originalului și va deveni principalul obiect turistic al regiunii. Vasul va sta pe lacul Qijiang. Primii vizitatori vor trece pragul nemișcatei nave în 2019.

Va fi un fel de centrul de distracție în interiorul originalului vapor. Scara principala, sala de bal, sala de tatru, cabinele din toate cele trei categorii, piscina, tot ce a fost pe Titanicul original se va regăsi pe Titanicul chinez.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Metale rare
Un cuplu vizitează șantierul blocului unde au cumpărat un apartament / Foto: Freepik
Malware
Mihai Daraban și Jae Rak Kim, vicepreședinte Hyundai Heavy Industries

Dialog la nivel înalt CCIR - Hyundai Heavy Industries

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Casă de schimb valutar
Groapă de gunoi
Carte electronica de identitate
Serviciul 112
Mină de suprafață / Foto: Freepik
Ministerul Mediului lansează un nou program de stimurale
Bani
Platforma care forează în zpcpmântul Neptun Deep / Foto: Romgaz
Un bărbat se uită la cele două foi pe care le are în mâini / Foto: Freepik
Lovitură grea pe piața criptomonezilor / Foto: Freepik
Sulina
Oameni pe stradă / Foto: Freepik
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash
La bursă / FOTO: Freepik

Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%

Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...

Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
La bancă
Platformă / FOTO: Freepik
Euro / FOTO: Freepik
Pe o stradă din Moscova / FOTO: Freepik
SUA versus UE
Jerome Powell, șeful Rezervei federale a SUA
Freepik.com
Warren Buffett

pixel