Noutățile anului 2022. România va avea încă o sărbătoare națională
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ce se va întâmpla în această zi
Ce se va întâmpla în această zi
Începând cu anul 2022, lista sărbătorilor naționale din România se îmbogățește cu o nouă dată, dedicată unei activități sportive. Trebuie însă precizat că nu va fi zi liberă.

Legea nr. 279/2021, publicată deja în Monitorul Oficial, prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare națională în lista actuală a acestora, cu cuprinde, în prezent, nu mai puțin de 82 de astfel de date.

Concret, în data de 19 iulie a fiecărui an se va sărbători Ziua națională a înotului. În această zi de sărbătoare, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, cluburile sportive și membrii afiliați vor organiza și vor participa la evenimente și programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa și de a promova importanța practicării înotului pentru sănătatea oamenilor.

În plus, autoritățile locale și cele centrale, societatea civilă, dar și persoanele fizice sau juridice vor putea acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor consacrate acestei zile.

Citește și Programul Târgului de Crăciun din Piața Universității, modificat

Citește și Părinții pot cere libere plătite într-o nouă situație

19 iulie va fi zi de sărbătoare națională, dar nu și zi liberă pentru salariați. Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt stabilite numai prin Codul muncii. Cu alte cuvinte, zilele de sărbătoare națională sunt lucrătoare, iar cele de sărbătoare legală sunt nelucrătoare, scrie Avocatnet.

Zilele de sărbătoare națională, care sunt în număr de 82, au fost introduse, de-a lungul anilor, printr-o serie de acte normative. Pentru a reuni toate zilele de sărbătoare într-un singur document și pentru a abroga cele 79 de acte normative prin care au fost introduse, parlamentarii au pus în dezbatere, în septembrie, un proiect de lege în acest sens.

Mai multe informații despre proiect, dar și lista completă a zilelor oficiale din România pot fi găsite în acest material.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel