NU LUAȚI acest medicament! Covid-19 nu dispare. Dimpotrivă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Poate avea un efect nedorit
Poate avea un efect nedorit
Un ingredient foarte răspândit și folosit în numeroase medicamente împotriva tusei și a răcelii poate antrena înmulțirea noului coronavirus, susțin autorii unui studiu pe această temă. Descoperirea a fost făcută în cadrul unei cercetări globale privind preparatele farmaceutice deja existente și modul lor de administrate în eventualele tratamente pentru bolnavii cu covid-19.

Potrivit Daily Mail, un grup internațional de cercetători a stabilit că Dextrometorfan, o substanță activă folosit, în general, ca antitusiv, poate provoca înmulțirea SARS=CoV-2 în organism. Ceea ce nu înseamnă neapărat că starea persoanei care a luat un astfel de sirop de tuse se va agrava neapărat sau că va accentua unele dintre simptomele bolii, dar ”experții avertizează în legătură cu folosirea acestui ingredient”, subliniază publicația citată. 

”Am depistat în unele dintre medicamentele eliberate fără rețetă substanțe care, se pare, sunt pro-virale, adică facilitează răspândirea infecției, iar oamenii trebuie să șfie acest lucru”, a declarat profesorul Newin Crogan, de la University of California. ”Dacă eu aș avea covid-19, m-aș gândi de două ori înainte să iau o lingură de sirop de tuse”, a adăugat el. 

Descoperirea a venit la capătul unui lung șir de analize făcute pe celule prelevate de la maimuțe africane, reacția lor la medicamente fiind similară cu cea a omului. Specialiștii Institutului Pasteur, din Paris, au constatat că la introducerea Dextrometorfan în celulele infectate ale primatelor viteza de replicare a SARS-Cov-2 crește. 

Citește și Cercetătorii chinezi susțin că pot OPRI PANDEMIA! Fără vaccin

”Trebuie să fim prudenți. Acestea sunt rezulatatele unor studii de laborator, nu au fost efectuate și teste clinice. Cu toate acestea, recomandăm mare, foarte mare atenție. Ar fi fost incorect din partea noastră dacă am ignora acest lucru și nu am preveni populația. Nu în toate situațiile, dar consecințe negative pot exista. Și cum nu se știe niciodată cum reacționează organismul pacienților cu covid-19, este de preferat să fie evitate situații care pot fi evitate”, au insistat oamenii de știință participanți la studiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel