Românii plătesc cel mai scump curent din Europa în timp ce în Suedia prețul este negativ
România și Bulgaria conduc și...
Pe lângă numirea lui Cosmin Ghiţă, în funcţia de director general, Consiliul de Administrație a decis desemnarea lui Dan Laurenţiu Tudor, în funcţia de director general adjunct şi a lui Adrian Gabriel Dumitriu, în funcţia de director financiar. Numirile sunt realizate în baza recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Administraţie al SNN.
"În conformitate cu Decizia Consiliului de Administraţie nr. 186/29.10.2018, la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din data de 16.10.2018, s-a aprobat declanşarea procedurii de selecţie pentru directorul general, doi directori generali adjuncţi şi directorul financiar. Pe baza de benchmarking cu unităţi nucleare la nivel internaţional coroborat cu estimările interne de procese, activităţi şi proiecte, precum şi cu responsabilităţile aferente la nivel de companie, Consiliul de Administraţie al SNN a hotărât prin Decizia nr. 3/04.02.2019 numirea unui singur director general adjunct. Astfel, mandatul provizoriu al domnului Viorel Lary Toni va înceta de drept la data de 6.03.2019 (...)", se mai precizează în document.
SN Nuclearelectrica se află sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deţinând 82,48% din acţiuni, Fondul Proprietatea, 9,10% şi alţi acţionari, 8,42%.
Citește și: Cât de sigură este centrala de la Cernavodă. Decizie oficială
Componentă a SNN, sucursala CNE Cernavodă asigură funcţionarea în siguranţă a Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României.
Nuclearelectrica a înregistrat, în primele nouă luni din 2018, un profit net de aproximativ 321 de milioane de lei, în creştere cu 28,30% faţă de acelaşi interval din anul anterior, potrivit rezultatelor financiare publicate pe site-ul Bursei.
În acelaşi timp, venitul operaţional (EBITDA) a crescut cu 13,11% în perioada de referinţă, până la 798 de milioane de lei, în principal ca urmare a majorării veniturilor din exploatare cu 12%, influenţate de creşterea cu 11% a veniturilor din vânzarea energiei electrice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România și Bulgaria conduc și...
"Am decis prelungirea termenului pentru aplicarea...
Ministrul Economiei, Radu...
Piața globală a criptomonedelor...
Germania a refuzat o livrare de...
New York va relua taxa de congestie de 9 dolari pentru...
Fii atent la tentativele de...
Banca Națională a calculat...
Comisia Europeană a decis, joi, să trimită România și...
A fost semnat un acord în acest...
Experții ING sunt de părere că...
Platforma bilete.infofer.ro...
APIA prezintă stadiul Campaniei de plăți în avans...
Uzina Arsenal Reșița reia...
Comisia Europeană a aplicat o amendă de 797,72 milioane...
Pe masa de lucru a Guvernului...
Imprimarea 4D reprezintă o inovație tehnologică...
Piețele globale de petrol se...
Astăzi, prețurile energiei...