Nuclearelectrica se întoarce spre vechii parteneri, italienii de la Ansaldo
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Nuclearelectrica
Nuclearelectrica
Compania Nuclearelectrica a semnat un Memorandum de Înțelegere cu SACE și Ansaldo Nucleare pentru a avansa în dezvoltarea și finanțarea retehnologizării Unităților 1, 3 și 4 ale Centralei Nuclear-Electrice (CNE) de la Cernavodă.

Iată câteva puncte cheie legate de acest memorandum

Memorandumul a fost semnat la Roma, în prezența ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, și a ministrului pentru Întreprinderi și Made in Italy, Adolfo Urso. Partenerii implicați în dezvoltarea și finanțarea proiectului sunt Ansaldo Nucleare și SACE.

Servicii oferite de Ansaldo Nucleare

Ansaldo Nucleare și-a exprimat interesul pentru furnizarea de servicii de inginerie și management de proiect, achiziționarea, instalarea și punerea în funcțiune a componentelor și sistemelor necesare finalizării și punerii în funcțiune a proiectului Unității 1, precum și a Unităților 3 și 4.

Ansaldo a asigurat serviciile de inginerie și management încă de la începutul proiectului centralei nucleare de la Cernavodă fiind partener alături de AECL, canadienii care au pus la dispoziție tehnologia CANDU.

SACE intenționează să finanțeze cele două proiecte ale SN Nuclearelectrica S.A. cu până la două miliarde de euro, în conformitate cu procedurile companiei și condițiile negociate de părți, sub aprobările autorităților italiene relevante.

Impactul asupra producției de energie: Rețehnologizarea Unității 1 și finalizarea Unităților 3 și 4 la Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă sunt proiectate să conducă, după 2031, la generarea a aproximativ 66% din energia curată a României. Acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra decarbonizării, evitând emisiile de aproximativ 15 milioane de tone de CO2 pe an.

Contribuția la securitatea energetică și dezvoltarea socio-economică: Nuclearelectrica vede investițiile în extinderea capacității nucleare ca aducând beneficii pe termen lung pentru securitatea energetică, fiabilitatea și dezvoltarea socio-economică a României, prin creșterea lanțului de furnizori români, crearea de locuri de muncă și formarea unei noi generații de specialiști în domeniul nuclear.

Proiectul de retehnologizare a Unității 1 se află într-o fază avansată de implementare, iar proiectul Unităților 3 și 4 se află în prima fază, acoperind operaționalizarea EnergoNuclear și contractarea de servicii necesare continuării proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel