Numărul doi din NATO: Ascensiunea Chinei, unul din marile evenimente ale istoriei
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Geoană a mai notat că spaţiul "devine o scenă de competiţie globală tot mai intensă" şi China a devenit un competitor mai puternic pe piaţa materiilor prime şi a microcipurilor.
Geoană a mai notat că spaţiul "devine o scenă de competiţie globală tot mai intensă" şi China a devenit un competitor mai puternic pe piaţa materiilor prime şi a microcipurilor.
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a atras atenţia asupra ascensiunii Chinei ca fiind "unul din cele mai importante evenimente din istoria omenirii", într-o intervenţie în cadrul conferinţei Globsec 2021 privind securitatea în Europa centrală, desfăşurată joi la Bratislava

"Nu este vorba doar de ultimele câteva decenii, cred că este vorba de ultimele cinci secole, de când Occidentul a început să domine lumea", a spus Geoană.

"De aceea este important ca noi, în NATO, să menţinem progresul tehnologic - prin investiţii şi introducerea de tehnologii militare şi de securitate -, ceea ce este vital pentru a ne menţine superioritatea", a subliniat el.

Mircea Geoană a menţionat că NATO a extins definiţia securităţii pentru a cuprinde efectele asupra securităţii ale schimbărilor climatice şi ameninţărilor cibernetice, precizând că în această ultimă privinţă Alianţa nord-atlantică a decis să adopte noi măsuri pentru a contracara activităţile informatice ale Chinei şi Rusiei.

El a mai notat că spaţiul "devine o scenă de competiţie globală tot mai intensă" şi China a devenit un competitor mai puternic pe piaţa materiilor prime şi a microcipurilor.

Mircea Geoană, a cărui intervenţie a fost virtuală, a convenit pe de altă parte cu Maros Sefcovic (Slovacia), vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru relaţii interinstituţionale, că atât Uniunea Europeană, cât şi NATO trebuie să ia atitudine în susţinerea democraţiei, "piatra de temelie a viitorului nostru, aflată sub presiune din partea regimurilor autoritare". "Trebuie să ne implicăm şi să luptăm şi să câştigăm această luptă. Nu ne permitem luxul de a ignora semnele a ceea ce vine", a atenţionat secretarul general adjunct al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel