Cotaţia acţiunilor producătorului de cipuri au crescut miercuri cu 2,4%, până la 164 de dolari, beneficiind de creşterea explozivă a cererii pentru tehnologiile cu Inteligenţă Artificială.
Precedentul record în materie de capitalizare bursieră era cel de 3.915 miliarde de dolari, şi a fost stabilit de grupul Apple la data de 26 decembrie 2024.
Nvidia a atins prima dată o valoare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari în luna iunie 2023 şi avansul său a continuat fără încetare astfel că în aproximativ un an valoarea sa de piaţă s-a triplat, mai rapid decât Apple sau Microsoft, singurele alte firme americane cu o valoare de piaţă de peste 3.000 de miliarde de dolari.
În prezent, a doua cea mai valoroasă companie de pe Wall Street este Microsoft, cu o capitalizare de piaţă de 3.750 de miliarde de dolari, în condiţiile în care acţiunile sale au crescut miercuri cu 1,3% până la 503 dolari.
Nvidia are o pondere de 7,3% în indicele S&P 500, cea mai mare pondere în acest indice bursier. Alţi giganţi din sectorul tehnologiei, Apple şi Microsoft, au o pondere de 7%, respectiv 6%.
Co-înfiinţată în 1993 de directorul general Jensen Huang, Nvidia s-a transformat dintr-o companie de nişă, populară în rândul pasionaţilor de jocuri video, în barometrul Wall Street pentru industria AI. Recenta creştere a cotaţiilor acţiunilor Nvidia vine după un început de an mai lent, când optimismul investitorilor cu privire la AI a trecut în plan secund în raport cu îngrijorările faţă de tarifele vamale americane şi războiul comercial la lui Donald Trump cu Beijingul.
În luna noiembrie a anului trecut, Nvidia a luat locul ocupat de producătorul de cipuri Intel în indicele bursier Dow Jones Industrial Average, o dovadă a unei schimbări majore în industria semiconductorilor spre cipurile care au legătură cu Inteligenţa Artificială.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...
Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...
OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...
Trump impune noi tarife vamale...
Sub presiunea lui Donald...
Producătorul Cubului Rubik, înfrânt în instanță: UE...
România rămâne sub lupa Uniunii...
Leul pierde teren în fața...
O decizie finală pentru toate...
Premierul Ilie Bolojan și-a...
O decizie finală pentru toate...
Ministerul Investițiilor și...
Indicele ROBOR la trei luni, în...
Comisia Europeană a lansat o...
Prețul cuprului a înregistrat marți cea mai mare...
Circa 2.300 de persoane şi-au...
Executivul condus de Ilie...
Ministerul Finanțelor anunță...