Insolvențele se mută în Capitală: Bucureștiul înregistrează un val de falimente!
Scade numărul firmelor intrate...
"Să aduci o amnistie fiscală prin care să ierţi pe cineva de datorii înseamnă să nedreptăţeşti, fără să existe un temei justificat în baza căruia unii au plătit şi alţii nu, creează un dezechilibru major şi încurajează un comportament nesănătos. Dacă s-a dat o amnistie fiscală acum, înseamnă că se aşteaptă să se dea o amnistie fiscală şi mai târziu: "Hai să nu mai plătim!". Mediul de afaceri nu susţine amnistii fiscale decât în cazuri bine justificate, care au un sens economic şi stimulează comportamentul corect al contribuabililor şi nu oportunităţi. Am militat pentru amnistie în 2015. În contextul în care legea era contradictorie. Una spunea Codul fiscal, alta spuneau normele. Era nevoie de o punte de legătură. Cei care primeau 15 lei alocaţie trebuiau să plătească 500 de lei contribuţie la asigurări sociale de sănătate. Aceea era legea, plăteai la nivelul salariului minim. Acelea erau momente şi motive pentru care noi, mediul de afaceri, am susţinut necesitatea unei amnistii fiscale", a afirmat Simion.
La începutul lunii iunie, ministrul Finanţelor Publice declara că proiectul restructurării financiare (amnistia fiscală) va fi prezentat public "săptămâna aceasta sau cea viitoare", fiind o măsură care trebuie luată cât mai rapid pentru a produce efecte în economie.
Citește și Eugen Teodorovici a explicat ce se întâmplă cu amnistia fiscală
Ministrul a afirmat că vor avea loc discuţii, că se va purta un dialog cu toţi cei interesaţi şi că măsura trebuie luată cât mai rapid pentru a produce efecte în economie, atât anul acesta, cât şi în cei care urmează, iar cu cât măsura este întârziată cu atât efectele în economie se vor simţi mai târziu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scade numărul firmelor intrate...
Papa Francisc, reformatorul...
Acționarii au aprobat în AGA un...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...