O companie germană de stat a cumpărat mii de apartamente în Berlin
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Chiriile din Berlin au explodat
Chiriile din Berlin au explodat
O companie imobiliară deținută de autoritățile locale din Berlin au cumpărat 6.000 de apartamente pentru suma de 920 milioane de euro ca răspuns al administrației locale pentru nemulțumirile manifestate față scumpirile galopante ale chiriilor.

Achiziția este cea mai mare din instoria orașului, conform declarației senatoarei Katrin Lompscher, citată de Bloomberg.

Spectaculos! Ceasuri stradale absolut deosebite FOTO VIDEO

Tranzacția are ca scopul asigurarea de locuințe accesibile, măsură alături de care se adaugă și eforturile de a îngheța chiriile și exproprierea marilor proprietari de imobile, în Germania numai 3% fiind proprietari de locuințe.

Primarul Berlinului, Michael Mueller, spune că mișcarea are scopul de a menține chiriile stabile în Berlin iar administrația locală va construi în continuare noi blocuri de apartamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel