O femeie care a înghițit 1 kilogram de droguri cu care voia să intre în România a fost prinsă pe aeroportul Otopeni. Este vorba despre o braziliancă venită din Elveția. Procurorii DIICOT au dispus, joi, reținerea pentru 24 de ore a unei femei cercetată pentru trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.
Pe 14 februarie, femeia din Brazilia, care venea cu avionul din Elveția, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă și, în urma controalelor, dar și a analizelor de risc a fost bănuită că a înghițit droguri să le introducă în România. Femeia a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 - 17 februarie, „a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină”, potrivit DIICOT.
Vineri, va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, transmite Mediafax.
Federaţia Neguvernamentală Antidrog (FNA) şi CIADO România atrag atenţia asupra pericolului în care se află tinerii din România. Prevalenţele alarmante în rândul tinerilor privind consumul de droguri, alcool, tutun, medicamente, dependenţa de pariuri, jocuri de noroc ne-a determinat să regândim politicile de prevenire şi informare concretizate într-un Plan de Acţiune, dar şi să organizăm de urgenţă o masă rotunda la care să invităm reprezentanţii ministerelor sau autorităţile administraţiei publice centrale şi locale cu responsabilităţi in domeniu şi nu în ultimul rând reprezentanţi ai societăţii civile - Asociaţiile Elevilor, Federaţia Naţională a Asociaţilor de Părinţi, transmite FNA.
Federaţia Neguvernamentală Antidrog va pune în discuţie Planul de Acţiune 2022-2024 ce a rezultat in urma a luni de studii ştiinţifice, dezbateri interne, consultări cu psihologi, consultări ce au avut ca punct central profilul psihologic al tânărului secolului XXI dar şi profilul părintilor ce au copii cu vârste cuprinse între 11-18 ani.
În pofida faptului ca atât FNA cât şi CIADO au avertizat asupra situaţiei in cee ace priveşte mediul urban cat si rural, fenomenul creşterii prevalenţelor a fost ignorate de autorităţi în perioada 2019-2022 şi pe cale de consecinţă s-a ajuns la următoarele situaţii. Citeşte mai departe aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Prețurile la energie electrică continuă să varieze...
Peste 200 de locuitori ai...
Un accident provocat de o...
Administrația Națională de...
Polițiștii de frontieră ai...
Circulația pe Podul Prieteniei,...
Prețurile globale ale...
Val de căldură extremă în estul...
Donald Trump a semnat legea...
Pompierii anunţă că la mall-ul...
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.