O mare companie aviatică, afectată de pierderi majore
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Guvernul german poartă discuţii pentru a acorda companiei aeriene Lufthansa ajutoare de stat în valoare de mai multe miliarde de euro
Guvernul german poartă discuţii pentru a acorda companiei aeriene Lufthansa ajutoare de stat în valoare de mai multe miliarde de euro
Compania germană Lufthansa a raportat pierderi de nu mai puțin de 336.000.000 de euro în primele trei luni ale acestui an din cauza creșterii costurilor cu combustibilul și capacității în exces pe cursele din Europa, transmite Reuters .

Din această sumă, 202.000.000 de euro se datorează direct creșterii prețului la combustibilul folosit de către cea mai mare companie aviatică germană.

Pierderile sunt cu atât mai spectaculoase cu cât, între timp, a dispărut pe piață Air Berlin, intrată în insolvență, un competitor major pentru Lufthansa pe piața internă germană. În 2018, pentru primul trimestru, Lufthansa raportase profit de 52.000.000 de euro.

Citește și: Bătălia giganţilor. Cine a câştigat titlul de cel mai mare operator aerian din Europa

De altfel , prețul carburanților și surplusul capacității de transport afectează mai toate companiile europene din domeniu, în ultima vreme mai mulți operatori intrând în faliment: Wow Air (Islanda), Flybmi (Marea Britanie), Germania (Germania), Cobalt (Cipru) ș.a. Închiderea acestor companii a fost accelerată de faptul că, în mod tradițional, primul trimestru al anului este o perioadă mai puțin fastă pentru transportul aerian, la care s-au adăugat incertitudinile legate de Brexit care a făcut ca pasagerii să fie mai prudenți în ce privește rezervările pentru vacanța de vară.

Totuși, cei de la Lufthansa estimează că trimestrul II va aduce o echilibrare între cheltuieli și încasări, urmând ca ultimele două trimestre să ducă la un profit anual de 6,5-8%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel