O minune a tehnologiei japoneze, în bucătăria pasionaților de gătit
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Pasionații de gătit pot dezvolta un adevărat atașament emoțional față de echipamentele lor.

Încercați doar să împumutați cuțitul favorit sau tigaia din fontă lăsată moștenire familiei de mai multe generații și veți vedea ce reacții veți avea.

Oala creată de japonezi Anaori Kakugama, care a începutul să fie pusă în vânzarea în urmă cu câteva săptămâni, este cel mai bine descris ca un ceaun olandez de lux high-tech. 

Însă, acesta nu este din fontă emailată ci este fabricat din grafit de carbon, ceea ce înseamnă că poate să poșeze și să fiarbă rapid alimentele în timp ce atinge temperaturi care se apropie de 300 de grade Celsius. 

Capacul intern din lemn de chiparos infuzează mâncarea cu mirosul său aromat. Cubul cu aspect futurist vine în versiuni de 3,4 litri și 5,1 litri și cântărește peste 13 kilograme. De asemenea, are un preț piperat care pleacă de la 2.490 USD.

Care sunt contracandidații

Oalele tradiționale japoneze donabe din argilă sunt foarte apreciate în rândul pasionaților de gătit din această țară. Afumătoarea donabe de 325 dolari Ibushi Gin are capacitatea de a găti peste rumeguș, adăugând un gust de fum datorită unui sigiliu strâns care păstrează aroma în interior.

Aragazul cu inducție Vermicular Musui-Kamado fabricat în Japonia (670 USD) cuprinde o oală, bază și capac din fontă. Împreună au capacitatea de fierbe la aburi, de a fierbe, de a frige și de a sota tot felul de ingrediente. De asemenea, vă va găti orezul și vă va crește aluatul.

Dintre toate vasele de gătit bine lucrate, Le Creuset rămâne un standard în bucătăriile de top. Cel mai mare are 13¼ litri (570 dolari) și este fabricat din fontă. În plus față de reținerea excepțională a căldurii care blochează umezeala, vine într-un curcubeu cu finisaje de smalț.

Cubul futurist câștigă teren

Kakugama de la Anaori câștigă deja inimile bucătarilor: celebrul chef mexican Enrique Olvera îl folosește pentru a un desert din sos de migdale; Fredrik Berselius coce cartofi într-un bulion de ceapă pentru meniul său scandinav la Brooklyn’s Aska. 

Un fund rotund ajută la prepararea uniformă a ingredientelor, indiferent dacă este orezul aburit sau pește poșat. Arma secretă este capacul care este și tigaie pentru grătar, care poate frige pieptul de pui mai repede obținându-se astfel o textură mai fragedă decât atunci când este gătit convențional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel