O nouă teorie despre COVID-19. Australienii știu sigur de unde a pornit

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Anchetatorii care au analizat genomul virusului de la peste 7.500 de persoane infectate, găsesc aproape 200 de mutații în virusul SARS-CoV-2
Anchetatorii care au analizat genomul virusului de la peste 7.500 de persoane infectate, găsesc aproape 200 de mutații în virusul SARS-CoV-2
Sursa cea mai probabilă a noului coronavirus a fost o piaţă de animale sălbatice din China, a declarat marţi premierului australian Scott Morrison, potrivit Reuters.

Declaraţia vine după ce săptămâna trecută preşedintele american Donald Trump s-a declarat convins că noul coronavirus şi-ar avea originea într-un laborator de virusologie din China.

Scott Morrison a spus că Australia nu are dovezi care să îi schimbe poziţia conform căreia coronavirusul a pornit dintr-o piaţă de animale sălbatice, dar că nu exclude nici teoria lui Trump.

Cercetătorii: Acest microb blochează infectarea oamenilor

"Nu putem exclude nici una dintre aceste poziţii, dar cel mai probabil (originea) a fost într-o piaţă de animale sălbatice", a declarat Morrison presei la Canberra.

În acelaşi timp, Australia şi Noua Zeelandă au convenit să înceapă să colaboreze pentru a permite călătoriile între ele, iar un acord ar putea fi în cele din urmă extins şi la alte naţiuni-insulă din Pacific.

O astfel de înţelegere ar fi pusă în aplicare imediat ce se va putea din punct de vedere al siguranţei şi atunci când vor fi dezvoltate şi respectate protocoalele din sănătate, din transport şi din alte domenii, se arată într-un comunicat comun transmis marţi de cele două ţări, care nu menţionează însă şi un calendar.

În conferinţa sa de presă, premierul australian Scott Morrison a spus că va mai dura totuşi până la crearea zonei de călătorie între cele două ţări. O idee similară a exprimat şi şefa guvernului din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, care a devenit marţi primul lider din lume care s-a alăturat, prin teleconferinţă, unei reuniuni a cabinetului australian în mai bine de 60 de ani.

Potrivit lui Morrison, călătoriile între cele două ţări pe Marea Tasmaniei ar deveni prima rută internaţională care se va redeschide.

Australia şi Noua Zeelandă şi-au închis de peste o lună graniţele pentru străini şi au impus carantină obligatorie pentru persoanelor revenite acasă din străinătate.

Ambele ţări au o rată a mortalităţii cauzate de COVID-19 de 1%, cu mult sub majoritatea ţărilor, iar numărul de noi cazuri a ajuns la doar o fracţiune din vârfurile înregistrate în martie.

Australia a înregistrat circa 6.800 de infectări şi 96 de decese, iar Noua Zeelandă - 1.137 de cazuri şi 20 de morţi. Regulile privind distanţarea socială au fost relaxate uşor în Noua Zeelandă şi în unele state şi teritorii australiene, dar restricţiile privind adunările mari şi călătoriile neesenţiale rămân în vigoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel