Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură (AIIB), o bancă multilaterală de dezvoltare cu sediul în China, a suspendat toate activitățile legate de Rusia și Belarus, se arată într-un comunicat al AIIB.
Proiectele sunt în prezent "în curs de revizuire".
China controlează 26% din puterea de vot a AIIB, potrivit site-ului băncii. Rusia deține 6%. China a fost vârful de lance al fondării AIIB, menită să rivalizeze cu Banca Mondială, în 2016.
China mai face un pas de îndepărtare față de Rusia
China, care până nu demult părea că este alături de Rusia în conflictul armat din Ucraina, acum pare că schimbă direcția.
China este "extrem de îngrijorată" de daunele provocate civililor din Ucraina, i-a transmis ministrul de externe Wang Yi omologului său ucrainean în cadrul unei convorbiri telefonice, în cel mai recent indiciu al dorinței Beijingului de a împiedica continuarea escaladării războiului.
Wang a declarat că a doua economie a lumii "deplânge, de asemenea, izbucnirea conflictului dintre Ucraina și Rusia", potrivit unei declarații postate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe chinez. Comentariile au fost publicate după o convorbire telefonică între Wang și ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, cel mai înalt schimb de replici de la lansarea invaziei de joi de către Vladimir Putin.
Wang a recunoscut, de asemenea, că conflictul a fost un "război", mai degrabă decât o "operațiune militară specială", așa cum a fost descrisă de Rusia. Kuleba a declarat că Ucraina este dispusă să consolideze comunicarea cu China și că așteaptă cu nerăbdare "medierea Chinei pentru realizarea încetării focului", potrivit comunicatului.
"Acesta este un eveniment foarte important și semnalează atenția foarte mare pe care guvernul chinez o acordă crizei ucrainene", a declarat Henry Wang Huiyao, fondator al grupului de cercetare politică Center for China & Globalization din Beijing. "Dacă atât Ucraina, cât și Rusia vor invita China să fie mediator, atunci probabil că China se va alătura".
Războiul testează angajamentul președintelui chinez Xi Jinping de luna trecută de a avea o relație "fără limite" cu Putin, în timp ce SUA și aliații săi acumulează sancțiuni și presează Beijingul să ia atitudine împotriva agresiunii militare, scrie Bloomberg. În ultimele zile, Xi l-a îndemnat pe Putin să continue negocierile, iar ambasadorul Chinei la Națiunile Unite s-a abținut, în loc să se opună, de la o rezoluție a Consiliului de Securitate care condamnă atacul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...