O rachetă chineză a pierdut o bucată în zbor. A căzut peste un sat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un fum galben a putut fi observat la locul impactului
Un fum galben a putut fi observat la locul impactului
China a lansat, zilele trecute, de la baza Xichang, situată în provincia Sichuan, racheta Long March-3B, cu misiunea de a plasa pe orbita Pământului doi sateliți de navigație BeiDu. Aparatele au ajuns la destinație, dar evenimentul s-a soldat cu un incident oribil.

Problema este că prima treaptă a rachetei a căzut peste un sat aflat nu departe de baza menționată mai sus. Imaginile și înregistrările video postate pe rețeaua socială chineză Weibo arată daunele provocate de prăbușirea bucății de rachetă, resturile acesteia. Se observă, de asemenea, un fum de culoare galbenă care se ridică de la locul impactului. Potrivit jurnalistului Andrew Jones este vorba despre ”materiale propulsante extrem de toxice”.

Potrivit unui raport al NASA, acest tip de fluide reacționează spontan și violent când intră în contact între ele, fiind folosite, pentru propulsie, la numeroase sisteme de rachete și avioane, sateliți aflați pe orbită, sonde spațiale, stații orbitale. Locuitorii din zonă au fost avertizați de autorități și au fost sfătuiți să nu se apropie de epavă din cauza efectele nocive ale substanțelor în cauză.

Citește și China și-a etalat forța militară. Armele teribile ale Beijingului VIDEO

Nu este pentru prima dată când un incident de acest gen se produce în China. În 1996, spre exemplul, o rachetă s-a prăbușit într-o localitate la scurt timp după lansare, provocând moartea a șase persoane, confomr autorităților chineze, vezi sute, potrivit surselor străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel