O vilă bine ferecată pentru milionari fricoşi!
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Tuneluri secrete, un buncăr, depozit de muniţii, pază înarmată... Această reşedinţă este descrisă drept “una dintre cele mai sigure dinAmerica”. Estimată la 14 milioane de dolari, ea va fi scoasă la vânzare în statulGeorgia. 

Un adăpost din beton armat. În Statele Unite, un proprietatr a construit o casă supraprotejată, capabilă să facă faţă unei largi game de ameninţări. Instalată într-un colţ liniţit al statului Goergia,vilanu a fost încă terminată, dar a fost deja scoasă la licitaţie. Preţul cerut este de 3,9 milioane de dolari, adică aproximativ 3,3 milioane de euro, bani în care intră inclusiv un teren de trei hectare.

Iniţial, proprietarul a cerut 17 milioane de dolari (14,5 milioane euro). Dar casa de licitaţii Sotheby’s speră să obţină cocheta sumă de 12 milioane de euro. “Este o oportunitate unică de a finaliza o capodoperă”, a comentat un reprezentant al societăţii britanice, afirmând, chiar, că locul ar putea deveni “un extraordinar complex prezidenţial sau diplomatic”.

Dacă este descrisă drept “una dintre cele mai sigure case dinAmerica”, reşedinţa surprinde, totodată, prin luxul afişat. Dotată cu o piscină, 10 şemineuri, o cramă de vinuri sau o saună, ea dispune de un conform neaşteptat pentru acest preţ. Dar, potrivit agentului Sotheby’s, adevăratul atu al vilei rămâne invizibil necunoscătorilor.

Concret, la subsolul clădirii, proprietarul a amenajat un buncăr de peste 1000 de metri pătraţi, cu un centru de control, intrări şi ieşiri disimulate şi o mare casă de bani. Nu lipsesc tunelurile secrete, pereţii glisanţi. Mai există, de asemenea, în interiorul casei, o sală de tragere cu dotarea aferentă. Iar afară veghează oameni înarmaţi, pentru a descuraja orice vizitator nepoftit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel