Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Vila spectaculoasă pe care bancherul David Rockefeller a construit-o la sfârşitul anilor '50 pe insula Saint-Barthelemy, din Antilele Franceze, a fost cumpărată de un om de afaceri american, care, potrivit cotidianului financiar The Wall Street Journal, a plătit suma de 136 de milioane de dolari, informează AFP.
Proprietatea, cea mai mare de pe insula caraibiană, se întinde pe o suprafaţă de aproape 52 de hectare şi i-a aparţinut iniţial bancherului David Rockefeller, decedat în 2017 la vârsta de 101 ani. El a fost unul dintre nepoţii industriaşului John D. Rockefeller, fondatorului Standard Oil Company, o companie ce a dominat industria petrolului şi care a fost, totodată, primul mare trust de afaceri din Statele Unite.
Ea a fost apoi cumpărată, la începutul anilor 1990, de Steve şi Linda Horn, doi producători de reclame TV din Statele Unite, care au dorit să o vândă după trecerea uraganului Irma în 2017, ce a provocat distrugeri importante la nivelul vilei şi al insulei, un loc preferat de multe staruri şi o destinaţie importantă a turismului de lux.
Vânzarea sa "a fost oficializată pe 7 aprilie" şi proprietatea este deţinută acum de Adam Sinn, un om de afaceri american în vârstă de 45 de ani, a dezvăluit într-un comunicat unul dintre consilierii imobiliari ai acestuia, Douglas Foregger, preşedintele companiei Wimco Real Estate din Saint-Barthelemy.
Citat în comunicat, noul proprietar s-a declarat "încântat să achiziţioneze acest fragment de istorie atât de emblematic" şi a dat asigurări spunând că, în acest moment, singurul său proiect este acela "de a restaura proprietatea şi de a-i reda gloria din anii Rockefeller".
Potrivit The Wall Street Journal, suma cu care a fost încheiată tranzacţia se ridică "la aproximativ 136 de milioane de dolari".
Vânzarea reprezintă un succes pentru colectivitatea teritorială franceză Saint-Barthelemy, care va obţine 5% din suma de vânzare, în virtutea legislaţiei teritoriale privind drepturile de înregistrare a tranzacţiilor imobiliare, reprezentând "puţin mai mult de 6 milioane de euro", a declarat preşedintele colectivităţii locale, Xavier Lédée.
Noul proprietar va trebui să respecte însă o nouă reglementare locală, care a clasat domeniul ca "zonă naturală" în decembrie 2020. "Deşi anumite amenajări sunt posibile, ele nu pot fi făcute decât pe suprafeţe minime (...) pentru a nu se construi acolo chiar orice lucru", a avertizat directorul Agenţiei teritoriale pentru mediu din Saint-Barthelemy, Sebastien Greaux.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...