Oamenii de știință au descris cum se MOARE de COVID-19
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Fiecare descoperire științifică ajută
Fiecare descoperire științifică ajută
O nouă lucrare științifică, publicată în revista Nature Coommunications, vine să dezvăluie alte și alte detalii legate de evoluția cumplitei boli provocată de virusul SARS-CoV-2. De această dată, cercetătorii americani au descris cum se moare de covid-19.

Pentru a analiza impactul noului coronavirus asupra organismului uman, specialiștii de la Spitalul General din Massachusetts (Massachusetts General Hospital) au studiat materialele din dosarele de autopsie a 24 de pacienți care au decedat din cauza COVID-19.

După o analiză detaliată a tuturor informațiilor oferite de respectivele dosare, medicii au reușit să vizualizeze localizarea virusului SARS-CoV-2 în probele de plămâni de la pacienții cu coronavirus.

Pe baza datelor obținute, oamenii de știință au ajuns la concluzia că formele grave de covid-19 cunosc două etape ale evoluției lor. Faza incipientă se distinge prin prezența unor mari cantități de virus în plămâni, determinând organismul să stimuleze acțiunea genelor necesare declanșării unui răspuns imun. 

În faza târzie, practic nu există urme ale virusului, dar probabilitatea de deces rămâne extrem de mare. Acest lucru se datorează gradului ridicat de leziuni pulmonare.

Citește și Covid-19. Impact neurologic grav, depistat la copii

Potrivit medicilor, evoluția unei forme severe de COVID-19 la diferite persoane poate să nu semene una cu cealaltă. ”Răspunsul organismului la virus poate fi unic, chiar și în diferite părți ale aceluiași plămân”, a spus autorul studiului, doctorul David T. Ting.

De asemenea, experții au descoperit că utilizarea medicamentelor antivirale - de exemplu, remdesivir - poate fi eficientă numai într-un stadiu incipient al bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel