Cercetătorii care au creat embrionul hibrid care conține atât celule umane, cât și celule de șoarece, au descoperit că celulele umane „au învățat” de la vecinii lor și s-au dezvoltat mult mai rapid decât ar face-o în mod normal.
FANTOMELE și "PIELEA DE GĂINĂ". Ce au declarat oamenii de știință
Embrionul hibrid, numit himeră de către oamenii de știință, conține aproximativ 4% celule umane. Aceștia susțin că reprezintă cea mai mare proporție de celule umane combinate vreodată într-o himeră.
Fetușii umani se dezvoltă mult mai lent decât cei ai șoarecilor, însă în urma combinării celulelor umane cu cele ale șoarecilor, dezvoltarea s-a accelerat.
Jian Feng, profesor la catedra de fiziologie și biofizică Universității de Stat din Buffalo, autor principal al lucrării de cercetare, a declarat pentru LiveScience că descoperirea a fost una accidentală.
Feng a explicat de ce celulele umane au luat cu asalt corpului șoarecului gazdă, și a mai spus că embrionii au fost capabili să genereze celule roșii din sânge în 17 zile, spre deosebire de 56 de zile cât durează în mod normal la embrion uman.
Oamenii de știință fac astfel de experimente cotroversate pentru a putea studia diverse boli sau cum evoluează procesul de îmbătrânire.
Cercetătorii vor să dezvolte în astfel de hibrizi organe pentru oameni pentru a suplini necesarul de organe pentru transplanturi.
În mod normal, astfel de hibrizi nu sunt lăsați să ajungă la maturitate însă în 1984 oamenii de știință de la Universtitatea Cambridge au creat un hibrid de oaie-capră care a supraviețuit până la vârsta adultă.
Recent, oamenii de știință chinezi au creat cu succes doi hibrizi de porc-maimuță, însă care nu au trăit decât câteva săptămâni după naștere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...