Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Cercetătorii care au creat embrionul hibrid care conține atât celule umane, cât și celule de șoarece, au descoperit că celulele umane „au învățat” de la vecinii lor și s-au dezvoltat mult mai rapid decât ar face-o în mod normal.
FANTOMELE și "PIELEA DE GĂINĂ". Ce au declarat oamenii de știință
Embrionul hibrid, numit himeră de către oamenii de știință, conține aproximativ 4% celule umane. Aceștia susțin că reprezintă cea mai mare proporție de celule umane combinate vreodată într-o himeră.
Fetușii umani se dezvoltă mult mai lent decât cei ai șoarecilor, însă în urma combinării celulelor umane cu cele ale șoarecilor, dezvoltarea s-a accelerat.
Jian Feng, profesor la catedra de fiziologie și biofizică Universității de Stat din Buffalo, autor principal al lucrării de cercetare, a declarat pentru LiveScience că descoperirea a fost una accidentală.
Feng a explicat de ce celulele umane au luat cu asalt corpului șoarecului gazdă, și a mai spus că embrionii au fost capabili să genereze celule roșii din sânge în 17 zile, spre deosebire de 56 de zile cât durează în mod normal la embrion uman.
Oamenii de știință fac astfel de experimente cotroversate pentru a putea studia diverse boli sau cum evoluează procesul de îmbătrânire.
Cercetătorii vor să dezvolte în astfel de hibrizi organe pentru oameni pentru a suplini necesarul de organe pentru transplanturi.
În mod normal, astfel de hibrizi nu sunt lăsați să ajungă la maturitate însă în 1984 oamenii de știință de la Universtitatea Cambridge au creat un hibrid de oaie-capră care a supraviețuit până la vârsta adultă.
Recent, oamenii de știință chinezi au creat cu succes doi hibrizi de porc-maimuță, însă care nu au trăit decât câteva săptămâni după naștere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...